PODGORICA: Šta će biti sa hotelom Ljubović? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Šta će biti sa hotelom Ljubović?

Kompanija UTP Crna Gora, čiji je većinski vlasnik Žarko Burić, tražila je u aprilu saglasnost državnog arhitekta za idejno rješenje stambeno-poslovnog objekta koji bi gradili na mjestu sadašnjeg hotela Siti u Ulici crnogorskih serdara. V.d. državnog arhitekte Dušan Vuksanović preporučio je kompaniji da dopuni idejno rješenje jer ne sadrži sve potrebne priloge grafičkog dijela rješenja.

Iz kompanije UTP Crna Gora je potvrđeno da će da grade u Ulici crnogorskih serdara, gdje je sadašnji hotel Siti, a nekadašnji hotel Ljubović, ali da će zbog kompleksnosti teme, javnost detaljnije obavjestiti o ovom projektu narednih dana.

Dakle, ukoliko planirano i ostvare nekadašnji hotel Ljubović doživjeće sudbinu hotela Crna Gora koji je porušen zarad gradnje Hiltona. I treći podgorički hotel kojim gazduje Burić, hotel Podgorica, doživljava “performans” time što je iznad njega sagrađen soliter. Novi kompleks u Ulici crnogorskih serdara imaće zgrade i hotel u jednom krilu.

V.d. državnog arhitekte Dušan Vuksanović je, kako piše u javnom dokumentu, naveo je da je u cilju ocjenjivanja relacija sa fizičkim strukturama u okolini, objekat potrebno prikazati u realnom prostoru, sa prikazanim 3D-a novog objekta.

“Napominjemo da je potrebno obratiti pažnju na smjernicu iz planskog dokumenta o pravilima izgradnje objekata mješovite namjene, a koji se konkretno odnosi na parcelu UP1 gdje se predlaže u jednom dijelu objekta planiranje gradskog hotela koji će imati zaseban ulaz i koji se po vertikali može pružati cijelom visinom objekta”, piše u dokumentu koji potpisuje Dušan Vuksanović.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com