Ubijen na dan kad je saznao da će postati otac - Volim Podgoricu

Ubijen na dan kad je saznao da će postati otac

Svjedok Milica Mijović potvrdila je juče u Višem sudu u Podgorici da je njen momak Momir Zečević ubijen na dan kada je saznao da je ona u drugom stanju. Ona je pred sudom ispričala da je Momir imao nameru da tim povodom časti svoje društvo jer su namjeravali da prave i svadbu, a za sve to je znao i Marko Lašević, koji je optužen za Zečevićevo ubistvo.
Prema njenim tvrdnjama, optuženi je nazvao Zečevića i prijetio mu preko telefona, zbog čega je on otišao kod njega da vidi o čemu se radi.
Mijovićeva je ispričala da je Zečević od Laševića pozajmio 100 eura, a da je ona zbog kamate vratila 150 eura.

– Kada sam ga je upoznala, Lašević je imao bombu u ruci. Momiru je tada rekao da je imao svađu u nekom lokalu i da će da im baci bombu – kazala je Mijovićeva.
Kritičnog dana, Momir ju je pozvao i rekao joj da se posvađao sa Laševićem, a zatim ju je pozvao Lašević i ispričao joj da je imao raspravu sa njenim momkom. Ona mu je na to rekla da iskulira, nakon čega je on prekinuo razgovor. Ona je potom zvala Momira, ali on nije odgovarao ni na pozive ni na poruke.
U nastavku suđenja u svojstvu svjedoka saslušan je otac optuženog Žarko Lašević, koji je ispričao da je Zečević došao ispred njihove kuće i da je vikao i tražio Marka. Tvrdi da je stao ispred njega, raširio ruke i molio ga da prekine.

– U jednom trenutku, iza mojih leđa se pojavio Marko, a Zečević je krenuo da ga udari. Ja sam ga u jednom trenu dohvatio, nakon čega sam zapeo za šinu od kapije, pao i izgubio svijest. Kada sam došao sebi, vidio sam da Zečević leži na podu i da komšija zove hitnu pomoć. Nakon toga smo odvezli Zečevića u Hitnu – ispričao je Žarko Lašević.
Prema navodima optužnice, Marko Lašević je 27. oktobra prošle godine, oko 18 sati, ispred svoje porodične kuće na Zlatici, sa umišljajem ubio Zečevića.
– Nakon kraćeg verbalnog obračuna, Lašević je izvadio pištolj i pucao Zečeviću u glavu – piše u optužnici.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com