“Prijeti nam pola miliona migranata, Crna Gora to ne može da izdrži” - Volim Podgoricu

“Prijeti nam pola miliona migranata, Crna Gora to ne može da izdrži”

U zavisnosti od prohodnosti te rute , potencijalno se očekuje 500.000 migranata. Ako ih Crna Gora prihvati i registruje, a oni kasnije budu vraćeni iz zemalja EU zbog neodobravanja azila, oni će biti deportovani nazad u Crnu Goru

Crna Gora nije sposobna da prihvati veci broj migranata i da bi svako prihvatanje osnivanja kampova za migrante ugrozilo nacionalne interese, bezbjendost i stabilnost zemlje, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojiević.

On je kazao da Crna Gora “ima marionetsku Vladu koja bespogovorno prihvata instrukcije iz Ambasade SAD i otvara vrata za priliv migranata koji mogu ugroziti stabilnost drzave i bezbjednost građana”.

-Migrantska kriza je posledica dobro planiranih geostrateskih procesa, gdje se male i slabe države ne mogu nositi sa svim bezbjednosnim rizicima. Crna Gora sa bezbjednosnim sluzbama , ozbiljno inficiranim korupcijom, švercom, vezama sa narkokartelima, nije u stanju da se suoči sa veoma ozbiljnim bezbjednosnim rizicima, koje sa sobom donosi više hiljada migranata. Naše službe nemaju informacije o migrantima, njihovim vezama sa terorističkim organizacijama kao sto je ISIS, izvorima njihovih finansija, stvarnim motivima migracija i njihovim političkim ciljevima – kazao je Medojević.

Kako je rekao, čak se i Njemačka, koja je primila 2.5 miliona migranata, ovih dana suočava s padom Vlade zbog odnosa prema migracijama.

-Vlade Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije će silom braniti svoje interese i neće dozvoliti ulazak migranata. Prema podacima ozbiljnih država, već 50.000 migranata čeka na sjeveru Grčke otvaranje rute preko Crne Gore. U zavisnosti od prohodnosti te rute , potencijalno se očekuje 500.000 migranata. Ako ih Crna Gora prihvati i registruje, a oni kasnije budu vraćeni iz zemalja EU zbog neodobravanja azila, oni će biti deportovani nazad u Crnu Goru, koja je bila zemlja prve registracije – saopštio je Medojević.

1 komentar

  1. There are very a great deal of details this way to take into consideration. That is a excellent denote bring up. I provde the thoughts above as general inspiration but clearly you will find questions such as the one you talk about the location where the most important thing will likely be in honest excellent faith. I don?t know if guidelines have emerged about items like that, but Almost certainly that a job is clearly defined as a good game. Both kids feel the impact of only a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com