SAZNAJTE: Evo šta sve posjeduju Đukanović, Brajović i Marković - Volim Podgoricu

SAZNAJTE: Evo šta sve posjeduju Đukanović, Brajović i Marković

Prvi čovjek države Milo Đukanović vlasnik je stana od 187 kvadrata koji je, kako se navodi u njegovom imovinskom kartonu, otkupio.

On je kupoprodajnim ugovorom stekao vlasništvo nad dva pašnjaka od 805 i 440, kao i livadom od 243 kvadrata. Na njegovo ime vode se i dva ruinirana objekta veličine 40 i 30 kvadrata koje je, takođe, kupio.

Đukanović je, kako proizilazi iz njegovog imovinskog kartona, apsolutni vlasnik kompanije ,,Kapital invest“. Posjeduje, takođe, 50 odsto vlasništva nad kompanijom „Global Montenegro“ i 25 nad kompanijom „Univerzitats“. Đukanović je u ,,Kapital investu“ angažovan kao savjetnik za ekonomsko finansijske projekte na osnovu čega mjesečno prihoduje 1.500 eura. Angažovan je i kao predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore, ali taj posao obavlja bez novčane naknade. Ovo su podaci iz imovinskog kartona Đukanovića kao predsjedničkog kandidata. Još nije objavljen njegov karton kao predsjednika države budući da je tu funkciju tek počeo da obavlja. Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kupio je dva stana od 95 i 32 kvadrata, kao i šumu od 40 kvadrata. Po osnovu nasljedstva Brajović je stekao apsolutno vlasništvo nad kućom od 130 kvadrata, kao i livadom od 10.264 kvadrata na kojoj se nalazi još jedna kuća u izgradnji površine od 63 metra kvadratna. Kao predsjednik nacionalnog parlamenta Ivan Brajović je do sada prihodovao 23.783 eura. Na njegovo ime vodi se i hipotekarni kredit od 85 hiljada eura, koje otplaćuje mjesečnim iznosima od 776 eura.

Premijer Duško Marković posjeduje stan i garažu od 106 i 14 kvadrata koje je, kako proizilazi iz njegovog imovinskog kartona, stekao kupovinom. Osim te dvije nekretnine, premijer ima i 25 odsto udjela u vlasništvu nad kućom od 72 kvadrata, koju je, kako je navedeno, naslijedio. Marković je, takođe, po osnovu nasljedstva stekao 25 i 12,5 odsto udjela u vlasništvu nad dva pašnjaka površine od 25.882 i 10.630 kvadrata. Na osnovu obavljanja funkcije prvog čovjeka crnogorske Vlade, Marković je prihodovao 23.929 eura, a u obavezi je i da, mjesečnim iznosima od 380 eura, otplaćuje kredit od 20 hiljada eura.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com