Sudbina profesora matematike u Gimnaziji u rukama direktorice - Volim Podgoricu

Sudbina profesora matematike u Gimnaziji u rukama direktorice 

Disciplinski postupak koji je uprava danilovgradske Gimnazije pokrenula protiv profesora matematike Jugoslava Blagojevića jer je odbio da učenicima pročita saopštenje na latinici, zahtijevajući da škola izdaje obavještenja i dokumenta ravnopravno i na ćiriličnom pismu, završen je juče. I dok su svi zahtjevi Blagojevića odbijeni, čeka se konačna odluka koju će u roku od tri dana donijeti direktorica škole Nataša Latković.

“Nije uvaženo ništa od mojih i zahtjeva odbrane, sve je odbijeno. Moja advokatica je podnijela zahtjev za izuzeće direktorice, međutim pravnica je donijela odluku da se to odbije iako i moja advokatica i ostali pravnici tvrde da je to u potpunosti protivzakonito, da ona nema te nadležnosti, odnosno, kad se podnosi zahtjev za nečije izuzeće, postupak se automatski prekida i čeka se odluka o tom zahtjevu. Međutim, ona je donijela odluku da se zahtjev odbija iako je u istom slučaju prošlog puta postupak prekinula, upravo zbog zahtjeva za njeno izuzeće. Uglavnom, postupak je završen, sad se čeka odluka direktorice”, kazao je Blagojević Dnevnim novinama nakon sjednice komisije.

Blagojević je saopštio da ne zna kakva će biti njena odluka u vezi s ovim slučajem, ali da s obzirom na to ko donosi odluku, očekuje radikalan ishod.

“Direktorica je ostala pri svemu onome što je zahtijevala, a kakva će biti njena odluka, ne znamo, kao što ne znamo ni kad će ona biti donesena, jer nije naglasila. Ja sam rekao i na postupku da s obzirom ko donosi odluku, očekujem najradikalniji ishod. A iskren da budem, i ne tangira me to kakva će biti njena odluka”, istakao je profesor.

Međutim, direktorica Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada Nataša Latković nije željela da kaže kakvu će odluku donijeti o slučaju Blagojević.

“Odluku još nijesam donijela, tako da vam ne mogu reći ništa vezano za to. Koliko sam shvatila moju zastupnicu, u obavezi sam da odluku saopštim za tri dana” kazala je kratko Dnevnim novinama Latković.

Dnevne novine

 

2 komentara

  1. Considerably, the article is in reality the most excellent on this precious topic. I harmonise with your conclusions and can eagerly look forward to your next updates. Simply saying thanks will certainly not simply just be sufficient, for the phenomenal lucidity in your writing. I definitely will directly grab your rss feed to stay informed of any updates. De lightful work and much success in your business dealings!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com