Pao tender za dvoranu u Tuzima - Volim Podgoricu

Pao tender za dvoranu u Tuzima

Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki je po službenoj dužnosti poništila tender za izradu glavnog projekta sportske dvorane u Tuzima.

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je 28. februara donijela odluku da se izrada glavnog porjekta dvorane povjeri “Agenciji za projektovanje i razvoj” iz Rožaja. Kao drugorangiranu na tenderu, vrijednom 25.000 eura, Agencija je vrednovala ponudu “Ing investa”, a trećerangiranu ponudu “Urbi.pro”.

Protiv te odluke, firma “Urbi.pro” je 12. marta izjavila žalbu državnoj komisiji, u kojoj, između ostalog, navodi da je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice “pogrešno utvrdila činjenično stanje i pogrešno primijenila materijalno pravo, te počinila bitnu povredu pravila postupka”.

Iz firme “Urbi.pro” u žalbi navode da je izabrana ponuda neispravna, jer ponuđač nije pravilno popunio listu glavnih usluga i što su izjavu o nepostojanju sukoba interesa potpisale i osobe koje nijesu za to ovlašćene.

U žalbi navode da ni ponuda drugorangirane kompanije nije ispravna, jer firma “Ing invest” nije dostavila validne licence za odgovorne projektante.

“U konačnom, predlaže da se žalba usvoji, poništi pobijano rješenje i predmet vrati na ponovni postupak i odlučivanje”, navodi se u rješenju državne komisije.

Izgradnja dvorane za košarku, rukomet, odbojku i ostale dvoranske sportove sa pratećim sadržajima, planirana je na urbanističkoj parceli 50 u zahvatu Lokalne studije lokacije “Tuzi dio planske zone 19”.

Površina parcele na kojoj je planirana gradnja je 4.439 kvadratnih metara.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com