Home / NOVOSTI / Hronika / Policajci pritvoreniku probili plućnu maramicu?

Policajci pritvoreniku probili plućnu maramicu?

Pritvorenik A. Jovanović prijavio je po dolasku u Istražni zatvor da je brutalno pretučen u policiji. Sa teškim tjelesnim povredama on je bio na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore, na Odjeljenju grudne hirurgije.

Jovanović, je kako piše Dan, je po dolasku u spuški zatvor prošao sve procedure, a odmah je prijavio povrede koje mu je navodno nanijela policija. Prema nezvaničnim saznanjima Dana, A. Jovanović je navodno od policijskog batinanja dobio više povreda, a pukla mu je i plućna maramica.

Iz Uprave ZIKS-a nijesu željeli da iznose više detalja o ovom slučaju. Zvanično je potvrđeno da je pritvorenik bio na liječenju i da je predmet sada u nadležnosti tužilaštva.

“Dana 27.6.2018. godine u Istražni zatvor Podgorica privedeno je pritvoreno lice A.J. Nadležne službe Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, shodno propisima, preduzele su sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u pogledu prijema pritvorenog lica, obavljenog zdravstvenog pregleda po prijemu, te njegovog upućivanja u KCCG radi ukazivanja dalje ljekarske pomoći, a u vezi sa predmetnim događajem je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo. Imajući u vidu odredbe Zakona o zaštititi podataka o ličnosti i Zakona o pravima pacijenata, nijesmo u mogućnosti iznijeti činjenice koje se odnose na prirodu povreda pritvorenika”,, saopšteno je Danu iz Službe za odnose sa javnošću ZIKS-a.

Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, Jovanović je prilikom hapšenja pokušao da pobjegne. Kako je tvrdio, to je izrevoltiralo policajce koji su ga brutalno pretukli nakon toga.

Po odluci sudije za istragu određen mu je pritvor do 30 dana. Jovanovićje odmah sproveden u ZIKS gdje je prijavio navodno zlostavljanje, a medicinsko osoblje iz zatvora uputilo ga je na dalje preglede u Klinički centar Crne Gore.

(Dan)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com