Home / NOVOSTI / Društvo / Ministarstvo odbrane raspisalo oglas za prijem 60 novih vojnika

Ministarstvo odbrane raspisalo oglas za prijem 60 novih vojnika

Ministarstvo odbrane je, u okviru politike podmlađivanja i daljeg jačanja kvaliteta vojničkog kadra, raspisalo danas javni oglas za prijem 60 osoba za službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika i vojnikinja po ugovoru, na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.

Kako je saopšteno iz ovog resora, raspisan je oglas za 46 mjesta u Pješadijskom bataljonu i 14 u Mornarici Vojske Crne Gore.

“Ugovor o službi u Vojsci zaključuje se na period od godinu, sa mogućnošću da se naredni može zaključiti na period od tri godine. Kandidati koji budu primljeni u službu u Vojsci, obavezni su da uspješno završe osnovnu vojničku i obuku za samostalno vršenje formacijske dužnosti. Za lica koja ispune uslove oglasa, Ministarstvo odbrane će organizovati provjeru fizičkih i zdravstvenih sposobnosti kandidata, bezbjednosnu provjeru i intervju”, dodaju iz Ministarstva odbrane.

Oglas će biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

“Detalji o traženim formacijskim mjestima, opštii posebni uslovi za kandidate, način prijavljivanja sa prijavnim formularom, kao i podaci o potrebnoj dokumentaciji,navedeni su u tekstu oglasa koji je danas objavljen u dnevnim listovima Dan i Dnevne novine, kao i na sajtu Ministarstva”, navode oni.

Prethodni oglas za prijem vojnika i vojnikinja po ugovoru Ministarstvo odbrane je raspisalo 3. novembra 2017. godine.

Tom prilikom, primljeno je 54 vojnika i vojnikinje koji su početkom februara počeli obuku.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *