Home / NOVOSTI / Hronika / PROCESUIRANA DVA LICA: Pronađeni i oduzeti pištolj u ilegalnom posjedu i droga

PROCESUIRANA DVA LICA: Pronađeni i oduzeti pištolj u ilegalnom posjedu i droga

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresom pronašli i oduzeli pištolj u ilegalnom posjedu i marihuanu. Protiv jednog lica je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv drugog podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o spriječavanju zloupotrebe droga.

Naime, službenici OB Ulcinj su, 11.07.2018. godine oko 06,00 časova, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prethodno pribavljenoj naredbi Osnovnog suda u Ulcinju, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koriste G.B. i A.B, oba iz Ulcinja. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke M – 57 TT, u ilegalnom posjedu i biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine od oko 1,5 grama.

Opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv A.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv G.B. će biti podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o spriječavanju zloupotrebe opojnih droga.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *