11. dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu - Volim Podgoricu

11. dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Pretposlednjeg festivalskog dana Centar za kulturu Nebojša Glogovac Pančevo predstavio se kotorskoj publici sa predstavom Tajna velikog nosa. Režiju za predstavu radila je Maša Vujošević, a igraju: Bojan Ivković, Nenad Okanović, Jasmina Večanski, Mladen Vuković. Ova predstava pokazuje da svi imamo svoje tajne. Tajne se nekad odnose na snove koje ne želimo da otkrijemo. Uči nas tome da ako oćutimo – možda se prije ostvare. Tajna velikog nosa  zapravo je priča o tajnama i snovima.

U okviru dječijeg scenskog stvaralaštva juče su svoje nastupe imali Kulturno kreativni centar Akord iz Nikšića, koji je izveo Akord Kotoru, kao i Folklorni ansambl Nikola Đurković, sa nastupom Unuku je đede ispričao.

Na Kotorskom festivalu juče se predstavio i književnik Uroš Petrović, najznačajniji pisac za djecu u regionu i koautor čuvenog NTC sistema.

Iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu za sjutra je najavljena scečana dodjela nagrada u 21 h, nakon čega će biti izvedena predstava Cvrčak i mrav, ulaz je besplatan. U 18 h Kotorani će imati priliku da učestvuju u Velikoj trampi, dok je prezentacija festivalskih radionica najavljena za 19 h na Pjaci od kina.  Bojan Ivković će održati radionicu pod nazivom Mjuziklaža.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com