Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: Medicinske sestre našle novčanik i vratile ga vlasniku

PODGORICA: Medicinske sestre našle novčanik i vratile ga vlasniku

Svijet bi bio bolje mjesto za život kad bi svi činili i mislili dobro. Puno puta to čujemo i izgovorimo, a opet ne postupimo baš uvijek ispravno. Ipak, Žana Mirotić i Jovana Malesija, zdravstveni radnici, su gestom vraćanja vlasniku izgubljene torbice sa novcem i ličnim dokumentima pokazale da ovaj svijet može postati bolji. Za nas ima nade dok je ovakvih kao Žana i Jovana.

Da su Žana i Jovana prave uzdanice ovog društva, potvrdio je Risto Lučić, vlasnik izgubljene torbice.

“Sve se izdešavalo na semaforima kod Ekonomskog fakulteta. Čekale smo zeleno svjetlo kad smo primjetili da je novčanik pao na put. Već se upalilo zeleno i mislili da krenemo, međutim odlučili smo da zastanemo, Žana je bukvalno zaustavila saobraćaj da uzme torbicu. Provjerile smo ima li dokumenata i pozvali roditelje koji su nas uputili na Dan. Presrećne smo što smo zajedno sa vama iz redakcije uspjeli da pronađemo vlasnika jer znamo kolika je peripetija ponovo izvaditi sva dokumenta. Eto, čovjek je i sam rekao da je već odjavio sve kartice i svašta nešto. Tako da zaista vjerujemo da bi svi postupili isto. U pitanju je savjest i kućno vaspitanje. Samo smo pošle od sebe, šta da se nama to dogodilo. Danas smo najsrećnije zbog njega, učinile smo eto dobru i ispravnu stvar a s obzirom na profesije medicinskih sestara koje smo izabrale to ćemo činiti cijelog života”, kazale su Mirotić i Malesija

Po preuzimanju dokumenata u redakciji Dana Lučić je kazao “kamo sreće da smo svi ovakvi”.

“Prije 30-ak godina sam na Željezničkoj stanici u Beogradu izgubio novčanik, posle desetak dana mi je stigla na kućnu adresu koverta sa dokumentima. Novčanika i novca nije bilo ali mi je zbog dokumenata bilo najmilije. Sad evo opet izgubih sve. Skoro sat vremena sam juče tražio torbicu, novčanik, dokumenta, prolazio kolima istim ulicama kojima sam i došao do posla ali bezuspješno. Nije mi preostalo ništa nego da odjavim sve bankovne kartice, mislio da idem i za zdravstvenu da odem da prijavim nestanak, ali evo sad idem da sve to stoniram jer sam zahvaljujući djevojkama koje nam mogu svima poslužiti za primjer sve vratio. Uljepšale su mi dan. Da je sreće da smo svi ovakvi”, kazao je Lučić.

DAN

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com