Home / NOVOSTI / Hronika / PREMINUO ODBORNIK ČEDO MARKOVIĆ: Ubode me nešto u glavu, dajte mi čašu vode, izustio je i pocrnio u licu…

PREMINUO ODBORNIK ČEDO MARKOVIĆ: Ubode me nešto u glavu, dajte mi čašu vode, izustio je i pocrnio u licu…

 

Vladan Marković Čedo (43), poznati užički preduzetnik i odbornik SNS u Skupštini grada, preminuo je u srijedu uveče, najvjerovatnije od posledica uboda insekata, ali porodica nije sigurna da je to uzrok tragedije, jer kako kažu, na njegovom tijelu nije bilo vidljivih uboda.

Jeziva smrt majstora poznatog većini Užičana šokirala je žitelje grada na Đetinji, a nesreća se dogodila dok je Marković brao maline u bajinobaštanskom selu Zlodol gdje je imao imanje, pišu Večernje novosti.

Oko 19 časova on je izlazeći iz malinjaka u Zlodolu, krenuo prema kući zajedno sa suprugom i snajom. Tada je, prema riječima medicinara koji su prvi razgovarali sa mještanima, primijetio da su prasad pobjegla iz ograđenog prostora. U namjeri da prasad vrate, Marković i ostali, zadržali su se na livadi. Odmah zatim, Vladan se svojoj tetki, prema rečima medicinara “požalio da ga je nešto ubolo, u predelu glave”.

– U 19.20 ekipa Hitne pomoći u kojoj su bili ljekar, dvije medicinske sestre i vozač uputili su se pod rotacijom u Zlodol. Iako smo reagovali brzo, bilo je kasno da se život spase. Pokušaji reanimacije su trajali jedan sat, ali nažalost nisu pomogli – kaže dr Stojanka Đurić, direktor Doma zdravlja u Bajinoj Bašti.

Odmah po prilasku kući, Markovićevo stanje se naglo pogoršalo, posle čega je došlo do smrtnog ishoda.

– Na oko pedeset metara od kuće, Vladan je zatražio čašu vode, požalivši se da ga je u predjelu glave najvjerovatnije ujela osa. Gledala sam, ali nikakvog traga ujeda nije bilo. Zatim je Vladan sjeo na zemlju, a njegovo lice je naglo počelo da crni… Supruga Aleksandra je odmah pritrčala do njega, pokušala je da mu izvadi jezik iz grla, ja sam mu trljala noge… Spasa nije bilo – govori Dušanka D. iz Zlodola, tetka stradalog.

Ni Vladanov brat Dragan, nije siguran šta je uzrok smrti iako je na lice mjesta stigao nekoliko minuta posle Hitne pomoći.

– Ne znam od čega je Vladan umro. Dok sam njegovo tijelo oblačio i stavljao u sanduk, nigdje nisam mogao vidjeti ni najmanji trag uboda. I doktor iz Hitne pomoći nije vidio ubod, pa je predložio obdukciju. Ja sam to odbio – ispričao je Dragan, dok su prijatelji, familija i brojne mušterije dobro poznate radnje pristizale da porodici izjave saučešće.

Uz simptome koje je Vladan imao, jedino što sugeriše da bi uzrok smrti mogli biti ubodi insekata, jeste činjenica da na livadi gdje se tragedija dogodila postoji osinjak.

Marković je bio oženjen suprugom Aleksandrom na čijim je rukama izdahnuo.

Marković je kao poznati, uspješni zanatlija i preduzetnik 2012. postao odbornik SNS u Skupštini grada Užica, a u vladajućoj stranci je od 2008. godine.

Vladan Marković biće sahranjen danas, na groblju Sarića osoje.

Par nije imao dece. Živeli su na jednom spratu kuće u Užicu, na koštičkoj krivini. Na drugom spratu iste kuće, žive i njegovi roditelji, neutešni posle iznenadne smrti sina.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com