Home / NOVOSTI / Hronika / Policija pokušava da uhapsi Filipa Koraća, saradnika Luke Bojovića

Policija pokušava da uhapsi Filipa Koraća, saradnika Luke Bojovića

Holandska policija pokušava da uhapsi Filipa Koraća, još jednog bliskog saradnika Luke Bojovića, za kojeg postoje operativni podaci da je u njihovoj zemlji.

 

Kako pišu Večernje novosti, sumnja se da je i on pored Veljka Banovića, zvanog Votka, uhapšenog prije nekoliko dana u belgijskom gradu Antverpenu, organizovao prebacivanje kokaina iz holandskih luka ka ostalim zemljama Zapadne Evrope.

“Odavno se zna da se Bojović i prije hapšenja u Španiji, a pogotovo sada kada je u zatvoru, najviše oslanjao na njih dvojicu. Čovjek od povjerenja bio mu je i kum Dragoslav Miloradović, koji je nedavno ubijen u svojoj perionici na Karaburmi”, navodi beogradski list.

Dodaje se i su se stvari pogoršale u Bojovićevoj ekipi poslije ubistva Gorana Tasića Gokčeta, kriminalca iz Vranja, koji je usmrćen u Amsterdamu, a navodno je važio za Koraćevog čovjeka.

“Holandski mediji sada navode da se Banović dovodi u vezu sa Tasićevom smrću, ali i sa trgovinom narkoticima. U toku prošlonedjeljne akcije, koju je sa operativnim podacima pomagala srpska policija, u dijelu Amsterdama gdje je likvidiran Tasić uhapšen je Marko Puškić (35), takođe član Bojovićeve ekipe. Kod njega i Banovića pronađeno je četiri kilograma kokaina i skoro dva miliona eura u kešu. Tamošnji istražni organi opisali su ubistvo Vranjanca kao obračun narko-klanova. Policija naglašava da sa hapšenjima i istragom nije gotovo, a i dalje nudi 20.000 eura za informacije o zločinu kao i o trgovini narkoticima. I ministar srpske policije Nebojša Stefanović naveo je da su Banović i Puškić članovi ozbiljne kriminalne bande”, dodaje se.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com