Home / NOVOSTI / Porodična situacija ruskog lidera: Ovo su djeca Vladimira Putina

Porodična situacija ruskog lidera: Ovo su djeca Vladimira Putina

Šta znate o porodici Vladimira Putina?

U svijetu u kojem živimo, čini se nevjerovatno da je čitava jedna porodica uspjela izbjeći pažnju gotovo 20 godina. No izgleda da je Putinu upravo to uspjelo. Naime, na internetu nema zvaničnih fotografija djece ruskog vođe, a postoje i rasprave oko njihovih stvarnih imena. Takođe, nikad nije potvrđeno koliko tačno potomaka Putin ima.

Ne samo da je od medija sakrio svoje dvije odrasle kćeri – Mariju i Katerinu – već tišinu održava i o najvećoj tajni o kojoj mediji već godinama šuškaju – o takozvanoj prvoj ljubavnici Rusije, Alini Kabaevi, i dvoje djece koje mu je možda rodila, a možda i nije, piše Whimn.com.au.

“Ponosan sam na njih”

Putin je toliko usko vezan za svoj klan da je 2015. jednim od rijetkih komentara o kćerima šokirao publiku više nego svojim mislima o vanjskoj politici ili korupciji.

“Žive u Rusiji i nikad nisu živjele nigdje drugo trajno”, rekao je bez ekspresije na licu.

“Studirale su samo na ruskim univerzitetima. Ponosan sam na njih. Nastavljaju studirati i raditi. Moje kćeri govore tri evropska jezika fluentno. Jedna od njih čak govori jedan ili dva orijentalna jezika. Prave svoje prve korake i uspješne su”, dodao je.

Zatim je završio te ostavio svijet da se pita o životu dvije mlade žene, kojima na društvenim mrežama nema ni traga ni glasa.

Djevojke je Putin dobio u prvom braku s bivšom stjuardesom ”Aeroflota”. Ljudmila Škrebneva i Vladimir Putin vjenčali su se 1983, a sve do potvrde njihovog prekida 2013, ona nije viđena u javnosti.

Plesačica i doktorica

Kako su njegove kćeri odrastale, često su se pojavljivale glasine o njima. 2016. na internetu su se pojavile fotografije Marije, čiji je nadimak navodno Maša. Bile su to prve fotografije danas 32-godišnje Marije otkako se Putin dograbio pozicije moći 1999.

Tada se pisalo i kako je studentkinja medicine moskovskog univerziteta živjela život na visokoj nozi, ploveći mega jahtama sa svojim mužem Joritom Fansenom, s prijateljima koji uključuju gej fitnes trenera iz Londona i lezbijsku umjetnicu (neugodno zbog homofobnog stava njenog oca). Prema nekim izvorima, Marija i Jorit imaju kćer, što Putina čini tajnim djedom.

Njena mlađa sestra Katerina je rock & roll plesačica s osvojenim petim mjestom na takmičenju u Švajcarskoj. 30-godišnjakinja je zadržala majčino prezime Tikhonova kako bi lakše čuvala anonimnost. Zapravo, Kremlj nikad nije potvrdio da je plesačica zapravo Putinova kćer iako je to prihvaćeno u Moskvi.

Udata za ruskog milijardera Kirila Šamalova, kad ne pleše, navodno je zadužena za 1,7 milijardi dolara vrijednu ekspanziju moskovskog državnog univerziteta.

Misterija “ljubavnice”

Tu je zatim i Alina Kabaeva, koja bi mogla biti Putinova djevojka, vjerenica ili čak žena. Niko zapravo ne zna koji je njihov status, no ona se s njim povezuje od 2008, kad je još uvijek bio u braku.

Olimpijska osvajačica zlata u ritmičkoj gimnastici imala je samo 25 godina u vrijeme kad je bila opsjednuta “jakim muškarcima”. Kako se Putinov brak raspadao, za Alinu se pisalo da ima sina, Dmitrija, kojeg joj je upravo ruski lider napravio. Glamurozna plavuša u priči za ruski Vog insistirala je kako je on njen nećak, a ne sin, a u narednih nekoliko godina nije imala veze s Putinom uprkos stalnim glasinama o njihovom tajnom braku.

Nakon što se oprostila od gimnastike, Alina je postala članica parlamenta u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija, no 2015. sve oči ponovo su bile uprte u nju zbog razloga koji nisu imali puno veze s politikom.

“Djevojčica je”, vrištala je naslovnica švajcarskih novina ”Blick”, koja je tvrdila da je Putin bio u Švajcarskoj gdje mu je rođena kćerka u super tajnoj bolnici.

Naravno, oni su te glasine opovrgnuli, no Alinino prvo pojavljivanje u javnosti sljedeće godine s prstenom na ruci ponovo ih je pokrenulo.

Ruski novinari tvrde da je lakše izvještavati o pitanjima nacionalne sigurnosti nego o njegovom privatnom životu pa se čini da će njegove tajne ostati neotkrivene. Bar još neko vrijeme.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *