Home / SPORT / Fudbal / ZADIVILI SVIJET, PA PALI NA VAŽNIJEM ISPITU: Fudbaleri slavili sa čovjekom koji veliča fašizam!

ZADIVILI SVIJET, PA PALI NA VAŽNIJEM ISPITU: Fudbaleri slavili sa čovjekom koji veliča fašizam!

 

Kontroverzni pjevač Marko Perković Tompson u ponedjeljak je bio u autobusu kojim su se hrvatski fudbaleri provozali po povratku sa svjetskog šampionata.

Uprkos zvaničnom programu, a na insistiranje hrvatskih fudbalera, Tompson je nehotice postao ključni akter dočeka srebrnih fudbalera u Zagrebu, piše index.hr.

Tompson se, kako se navodi, “slučajno“ pojavio na aerodromu i tamo se ukrcao u autobus sa fudbaleima, od kojih su neki odmah oduševljeno objavili fotografije na društvenim mrežama na kojima sa njim poziraju.

On je neko vrijeme bio i centralna figura televizijskog prenosa, tokom kog se mogao čuti i razgovor između Tompsona i kapitena reprezentacije Luke Modrića, koji je u tom trenutku rekao da je prvi uslov fudbalera bio Tompsonov nastup na Trgu bana Jelačića.

Kada je autobus stigao dovoljno blizu pozornice na Trgu bana Jelačića, činilo se da je u toj masi nestao i Tompson, navodi ovaj hrvatski portal. Međutim, njega su igrači pozvali na pozornicu, na kojoj je odmah otpjevao pjesmu “Lijepa li si“, koja je proteklih godina postala neizbježna himna hrvatske fudbalske reprezentacije.

O Tompsonovoj ulozi na dočeku pisali su i neki strani mediji, pitajući se šta jedan ekstremno desni pjevač, poznat po svom “koketiranju sa ustaštvom“, radi u društvu svjetskih vicešampiona u fudbalu.

Tome se ne bi trebalo čuditi ako se zna da ostatak Evrope nije tako blagonaklon prema Tompsonovom liku i djelu u odnosu na to kako se on tretira u Hrvatskoj, u kojoj ga žele promovisati kao dežurnog izvođača za sve važne nacionalne događaje, piše “Index“.

Tompsonovi koncerti do sada su bili zabranjeni ili otkazani zbog pritiska javnosti, između ostalog, u Holandiji, Njemačkoj, Švajcarskoj i Sloveniji, u državama u kojima se opisuje kao promoter neonacizma i ustaštva.

U Hrvatskoj se na Tompsonovim koncertima okuplja desno glasačko tijelo, koje, poneseno njegovim pjesmama nacionalne tematike, zna da priredi i nevjerovatne izlive mržnje, kakav je na primjer zabilježen na proslavi godišnjice Oluje u Kninu 2015. Tada je masa na Tompsonovom koncertu, nakon što je on svoj hit Čavoglave započeo standardnim ’Za dom spremni’, glasno skandirala ’ubij Srbina’, piše Index.

Kako dodaje hrvatski portal, zbog toga je problematično jučerašnje guranje Tompsona u prvi plan.

“On niti je izvođač koji ujedinjuje Hrvate, niti njegovo prisustvo ne veličanstvenom dočeku šalje u svijet dobru sliku o Hrvatskoj”, navodi Index.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com