Home / NOVOSTI / Društvo / MANS tuži Skupštinu Crne Gore zbog smjene Ćalović Marković
Foto rtcg

MANS tuži Skupštinu Crne Gore zbog smjene Ćalović Marković

Advokat MANS-a, Veselin Radulović, podnio je Osnovnom sudu u Podgorici tužbu protiv Skupštine Crne Gore radi poništenja, kako se navodi, “nezakonite odluke kojom je Vanja Ćalović Marković razriješena članstva u Savjetu Agencije za sprječavanje korupcije”.

Kako je saopštio MANS, predloženo je da Sud donese rješenje o privremenoj mjeri kojom bi Ćalović Marković odmah bila vraćena na mjesto člana Savjeta ASK.

“Odluka o razrješenju Vanje Ćalović Marković donijeta je u vrijeme kada se pred Upravnim sudom vodio spor radi poništenja odluke pomoćnika direktora ASK, koji je postupajući po nalozima direktora Agencije, proizvoljno, nezakonito i bez obrazloženja, sa nizom neistinitih navoda, utvrdio da je Ćalović Marković kao članica Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije prekršila odredbe Zakona o sprječavanju korupcije”, navode iz MANS-a.

Nesporno je, kako su saopštili, da odluka pomoćnika direktora Agencije nije bila pravnosnažna, te da nijesu bili ispunjeni uslovi za pokretanje postupka razrješenja u Skupštini Crne Gore.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *