Home / NOVOSTI / Hronika / Posebna policija uhapsila starca

Posebna policija uhapsila starca

Službenici NCB Interpol Podgorica ekstradirali su Poljskoj lice M.K. (76) iz Varšave, državljanina Poljske, koji je u prethodnom periodu lišen slobode od strane crnogorske policije na našoj teritoriji na osnovu međunarodne potjernice izdate od strane NCB Interpol Varšava.

NCB Interpol Varšava je naime ptraživao M.K. međunarodnom potjernicom radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se u Poljskoj vodi protiv ovog lica zbog osnovane sumnje da je počinilo dva krivična djela iz Zakona o suzbijanju narkomanije Poljske (čl. 258 st. 3 i čl. 36. st) a u vezi sa čl. 12 Krivičnog zakonika Poljske.

Ekstradicija M.K. iz Crne Gore u Poljsku dozvoljena je na osnovu rješenja Ministarstva pravde naše države. M.K. se od lišenja slobode do ekstradicije nalazio u pritvoru u ZIKS-u shodno rješenju o određivanju ekstradicionog pritovra koji je za njega donio Viši sud u Podgorici.

U ekstradiciji ovog lica nadležnim organima Poljske, službenicima NCB Interpol Podgorica podršku su pružili službenici Posebne jedinice policije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com