SINDIKAT KLINIČKOG U BLOKADI: Delegati tvrde da je Pavićević privatizovao radničku asocijaciju - Volim Podgoricu

SINDIKAT KLINIČKOG U BLOKADI: Delegati tvrde da je Pavićević privatizovao radničku asocijaciju

Većina delegata skupštine Sindikalne organizacije Kliničkog centra Crne Gore i većina izvršnog odbora već mjesecima traže zakazivanje vanredne skupštine na kojoj bi se raspravljalo o smjeni predsjednika ove radničke asocijacije Vladimira Pavićevića, ali on ne odgovora na njihove zahtjeve, saznaje Pobjeda.

Informaciju su Pobjedi juče potvrdili članovi Sindikalne organizacije, a njih šestoro, koji su u izvršnom odboru sindikata, tvrde kako Pavićević već duže vrijeme sam donosi odluke i ne traži mišljenje delegata skupštine.

Specijalista strukovne medicinske radiologije Nebojša Radonjić kaže da su se prvi sukobi desili prije sedam-osam mjeseci, a problemi su eskalirali prije četiri mjeseca, konkretno 18. aprila.

“Bila je redovna sjednica naše sindikalne organizacije na kojoj je trebalo da bude usvojen finansijski izvještaj za prošlu godinu i još neke odluke. Nakon što je usvojen finansijski izvještaj većina članstva, nezadovoljni vođenjem sjednice i tačkama dnevnog reda, tada su izašli iz sale”, priča Radonjić.

Sjednica je prekinuta, a sljedeća, vanredna, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Pavićevićevoj smjeni, održana je u maju. Sjednicu je tražio većinski dio delegata skupštine, koji smatraju da, osim Pavićevića, treba da bude smijenjeno čitavo rukovodstvo.

I na redovnoj sjednici u aprilu bilo je potegnuto pitanje Pavićevićeve smjene. Tražio je jedan od članova skupštine Zoran Filipović, ali je Pavićević to odbio.

Vanredna skupština zakazana je za maj, ali je i ona prekinuta. Pavićević tada, kako kažu sagovornici Pobjede, uvidjevši da će biti smijenjen, nije dozvolio Mileni Velimirović da glasa, a koja predstavlja Odjeljenje neonatologije.

Instrumentar u Kliničkom centru Bojan Ognjenović pojašnjava kako je Pavićević kao razlog zbog kojeg nije dozvolio Velimirović da glasa naveo to da ona nije delegat.

Sagovornici Pobjede su naveli da su 3. avgusta podnijeli zahtjev i Uniji sindikata, kojoj pripada ova sindikalna organizacija, sa 33 potpisa u kojem su naveli da žele da Vladimir Pavićević bude izopšten iz Unije dok se ne riješi pitanje Sindikalne organizacije Kliničkog centra. Istog dana i Kliničkom centru su dostavili informaciju-zahtjev da ne dozvoljavaju da ih Pavićević predstavlja kod menadžmenta. Medicinski tehničar na kardio hirurgiji Bojan Bosnić ističe da Pavićević samoinicijativno odlučuje o svemu.

“Ne pita nikoga ništa i ponaša se kako njemu odgovara. Odluke treba da se donose na skupštini”,, većinom kazao je Bosnić.

Došli su do toga, dodaje, da nemaju nikakav kontakt sa predsjednikom i bilo što kad traže budu odbijeni.

Pavićević im je, kaže on, poručio da je redovna skupština u septembru.

Strukovnom medicinskom radiologu Asmiru Pepiću sporno je i to što je ljekar na čelu ove sindikalne organizacije jer smatra da doktori ne razumiju probleme sa kojima se zaposleni suočavaju.

On ne spori da je Pavićević “u početku napravio neke dobre stvaro”, ali je, dodaje, kako je vrijeme prolazilo počeo da zaboravlja sve to.

On se nada da će u USSCG razmisliti još jednom. Ističe da je Sindikalna organizacija Kliničkog među osnivačima Unije i jedan “poprilično bitan stub”.

Vladimir Pavićević na čelu je ovog sindikata još od 2006. godine, a sindikalne kolege ga optužuju da je sebi produžio mandat nezakonito 2015. Redovni izbori očekuju se u decembru.

Predsjednik Sindikalne organizacije KCCG Vladimir Pavićević je za Pobjedu juče izjavio kako u radničkoj asocijaciji na čijem je čelu sve funkcioniše dobro i da će se sjednica redovne skupštine održati u septembru.

“Što se tiče sjednice vanredne skupštine koja je tražena u maju ove godine, ona je održana. Na toj skupštini, zbog napuštanja jednog dijela članova skupštine, sjednica je prekinuta.Oni koji su je inicirali su je i napustili. Sada je u toku aktivnost po pitanju usvajanja novog kolektivnog ugovora koji je prezentiran menadžmetnu još 15. novembra prošle godine. Vecina radnih jedinica se izjasnila da podržava te aktivnosti, dok se sindikalni predstavnici određenog broja radnih jedinica još nijesu izjasnili”, istice Pavićević.

Na pitanje da prokomentariše optužbe kolega iz Kliničkog i iz sindikata, on je ponovio da je sve u redu.

“Sindikalna organizacija funkcioniše, rade svi organi”,  kazao je Pavićević.

Dodao je da ima dio nezadovoljnih članova skupštine koji će, poručio im je, naravno imati priliku na redovnoj skupštini da se izjasne o svim ovim pitanjima, pa i o povjerenju predsjednika, što ce biti na dnevnom redu.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com