Hitna krcata, zbrinjavaju i alkoholisane osobe nakon tuča - Volim Podgoricu

Hitna krcata, zbrinjavaju i alkoholisane osobe nakon tuča

U stanicama hitne medicinske pomoći u Budvi i Petrovcu tokom jednog dana zbrine se oko 100 pacijenata, a obavi se oko 20 transporta do kotorske i barske bolnice.

Kako je kazala Marina Bubanja najkritičniji period dežurstva je u ranim jutranjim satima, kada se najčešće zbrinjavaju alkoholisani pacijenti koji se povrijede u tučama i saobraćajnim nezgodama.

“S obzirom da je ovo ljetnji period najviše ima stomačnih tegoba. Obično zbrinjavamo pacijente sa stomačnim tegobama, povraćanje, proliv, bolovi u stomaku, i naravno tu su oni koji sa hronočnim oboljenjima koji dolaze preko cijele godine. Pored toga, zbrinemo i veliki broj pacijenata u alkoholisanom stanju”, navela je Bubanja za RTV Budva.

Medicicinska pomoć se pružva svima – bez obzira da li je osiguranik Crne Gore ili ne.

Što se tiče broja ljekara koji ordiniraju u Budvi, rade po dva doktora u prvoj smjeni i dva u poslijepodnevnoj, dok u Petrovcu radi po jedan ljekar.

“Po potrebi ordiniraju i kolege iz Bara i Cetinja. Istakla bih da je sve više mladih ljudi koji se obraćaju za pomoć, starosna granica se prilično pomjera ka dolje”, naglasila je Bubanja i dodala da je hitna medicinska pomoć organizovana tako da se pacijenti transportuju do najbliže zdravstvene ustanove, ako je iz Budve onda u Kotor, a ako je iz Petrovca onda u Bar.

(RTV Budva)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com