ISPOVIJEST MAJKE DJEVOJKE KOJA JE U SPUŽU ZBOG NAPADA NA SUDIJU: “Sudija je napala nas i vikala “MARŠ ODAVDE”! - Volim Podgoricu

ISPOVIJEST MAJKE DJEVOJKE KOJA JE U SPUŽU ZBOG NAPADA NA SUDIJU: “Sudija je napala nas i vikala “MARŠ ODAVDE”!

– Čim je vidjela papire rekla je: Vi ste srpski državljani, nemate šta da radite kod mene, marš odavde – počinje ispovijest teško potresena Olivera Vidak-Kovačević, majka Srpkinje Sare Vidak, koju su uhapsili i sproveli u zatvor u Spužu, pod optužbom da je napala sudiju u Kotoru, Jelenu Stanišić, i  kojoj prijeti 5 godina robije!

Srpski mediji prenose tvrdnje ove žene da je sudija u Kotoru, napala nju i njenu ćerku, koja je, kako kaže, lažno optužena. Po njenim riječima, u Crnoj Gori se odvija nevidjena hajka na njenu ćerku od 20 godina koja “nikada nije imala nikakav prekrsaj”.

Sarina majka, koja je i dalje u Crnoj Gori, čekajući da joj ćerka dokaže nevinost, ispričala je u ispovijesti za Kurir da je ćerku dovela u Crnu Goru na oporavak poslije duge bolesti, a da se to pretvorilo u horor, jer joj je bolesna, nevina ćerka zatvorena, pod lažnom optužbom, u najsuroviji crnogorski zatvor.

Kako kaže, sve je počelo bezazlenim čukanjem na parkingu:

– Došlo je do udesa, praktično naslanjanja auta na auto na parkingu ispred supermarketa. Momak koji nas je zakačio nije želio da potpiše evropski izvještaj, jer mu je službeni auto. Nije bilo štete. Sjutradan je Sarin dečko otišao kod sudije za prekršaje i ona je bila neprijatna. Čim je vidjela papire rekla je da su srpski državljani, da oni nemaju šta da traže tu. Djeca, ko djeca, nisu znali šta treba da rade, sišli su ispred gdje sam ih čekala, otišli smo u policiju, ali nam je policajac rekao da se ponovo vratimo kod sudije, što smo i učinili – priča Olivera, majka optužene Sare. Čim su se popeli kod sudije, kako kaže, dočekala ih je drskim i povišenim tonom.

– Nije dozvolila Stevanu da govori, kaznila ga je sa 90 evra. Međutim, primijetila sam da je u izvještaju pogrešno upisan registarski broj. Obratila sam se sekretarici, ali je tada u hodnik izašla i sudija i povišenim tonom nam rekla “šta vi još tražite ovdje, pravite gužvu, šta hoćete više”. Pitala sam je gdje mogu da dam prigovor. Počela je da viče, rekla mi je “marš napolje”. Ćerka je najljubaznije potom prišla i pitala je šta da radimo, ali ona nas je istjerivala i uhvatila Saru za ruku. Onda je nastao je haos. Vikala je: “Ovo je napad, hapsite!” Unezvijereni policajac je odgurnuo i mene, ali nisam pridala značaj tome, a možda je trebalo – prisjeća se Olivera, koja ne može da vjeruje da je njena nevina i bolesna ćerka u pritvoru sa najgorim kriminalcima, iako ništa nije skrivila.

Pozlilo joj na saslušanju

Poslije svega, naočigled mlađeg brata (9), Sara je uhapšena i odvedena u pritvor.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Ne daj bože ni jednoj majci da doživi ovo, da joj na pravdi Boga uhapse dijete. Moja Sara se prvi put suočava sa ovakvom situacijom, ni prekršaj u životu nije imala. Posjetio je advokat, kaže mi da joj je teško i da je plakala u pritvoru – kaže očajna majka, koja, kako navodi, lažno optuženu ćerku čak ne može ni da vidi jer će biti saslušana u ovom navodno namontiranom postupku protiv nje.

– Pozlilo joj je na saslušanju, dolazila je Hitna pomoć. Ono je bilo jezivo gledati – dodaje Olivera i kaže da nikada nije mogla ni da pomisli da odmor na moru može da im se pretvori u horor i najgoru noćnu moru.

– Sara je imala tešku operaciju prije pet godina, a prije 15 dana ponovo je bila u bolnici. Neophodna joj je adekvatna njega, a od ponedjeljka mora da prima i terapiju – kaže Olivera, protiv čije se ćerke, kako tvrdi, vodi prava hajka u Crnoj Gori.

Hajka protiv Srba

Studentkinja državni neprijatelj

Srpski mediji navode da su se u “hajku na djevojku iz Srbije” uključili su svi državni organi Crne Gore i mediji koji traže najstrožu kaznu za Saru Vidak. Tako je, navodi se, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica osudila navodni napad na sudiju Jelenu Stanišić, i “izrazila uvjerenje da će državni organi Crne Gore procesuirati i sankcionisati vinovnika ovog ponašanja”, a u tome je podržao i potpredsjednik Vlade i ministar pravde, Zoran Pažin, kao i Udruženje sudija. Ovaj događaj nastavak je neprijateljske politike prema Srbima u Crnoj Gori.

Podsjeća se na slučaj od prije mjesec dana, kada je ćerka vlasnika hotela na Svetom Stefanu u divljačkoj vožnji pregazila momka i djevojku iz Srbije, usmrtivši mladića na licu mjesta, dok je djevojka teško povrijeđena.

-U crnogorskim medijima ovaj događaj je bio od daleko manjeg značaja, jer o njemu gotovo da nisu ni pisali, dok je slučaj Sare Vidik glavna tema u svim novinama i na televiziji, navode.

FOTO: FACEBOOK

Advokat
Prolazi pakao

Sarin advokat Srđan Lješković kaže da je ona apsolutno negirala da je na bilo koji način izazvala reakciju sudije i da oni zahtijevaju da se, ukoliko postoji, pregleda video zapis iz hodnika suda u kom se incident dogodio.

– Sudski savjet, ministar pravde i predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore su Saru Vidak unaprijed osudili, stvorili klimu u javnosti protiv nje i na taj način uticali na istražnog sudiju da joj odredi pritvor. Praktično su joj odredili kaznu, a da još nije izveden ni jedan dokaz. Ukoliko snimak postoji i na osnovu njega se utvrdi da je Sara govorila istinu, zahtijevamo javno izvinjenje – kaže advokat i dodaje da je djevojka došla na ljetovanje, a umjesto toga “preživljava pakao crnogorskih zatvora”. On navode da su o cijelom slučaju obaviještene ambasade Srbije i Kanade, čija državljanstva ima Sara kao i da one prate slučaj.

Nebojša Romčević, profesor na FDU i dramaturg
Sudije su nedodirljive, dijete ne smiju da kazne

– Kad ste u drugoj zemlji, morate da bude oprezni. Ne mogu da kometarišem pravni sistem Crne Gore, ali na sudije ne smijete. Batina uvijek ima dva kraja, ali je sudija uvijek ne dodirljiv. Ona je dijete, klinka i neće niko da je razapne. Pravosuđe mora da bude iznad svega ovoga i da donese neko rešenje. Sigurno neće tucati kamen do kraja života.

Žika Šarenica, voditelj
Nisam iznenađen postupkom Crnogoraca

– Ništa od Crnograca mene više ne iznenađuje. Mislim da je previše da dijete razapinju u medijima i predstavljaju kao državnog neprijatelja. Ima ljepših mjesta za odmor, gdje će nas dočekati osmijehom i sigurno nećemo imati sličnih problema.

 

volimpodgoricu.me/Kurir.rs

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com