NJEMAC POSTAO PRAVOSLAVAC: “Moja ljubav je iskrena i čista…”, evo zbog čega se odlučio da promijeni vjeru (FOTO) - Volim Podgoricu

NJEMAC POSTAO PRAVOSLAVAC: “Moja ljubav je iskrena i čista…”, evo zbog čega se odlučio da promijeni vjeru (FOTO)

Mihael Buš (33) živi u Hehingenu u Njemačkoj, ali ga ne mrzi da svakog ljeta pređe 1.250 kilometara da bi došao na odmor u Šabac. Družeći se dugo godina sa Srbima upoznao je naše običaje i tradiciju i odlučio da se krsti u pravoslavnoj crkvi.

– Moja ljubav prema Srbima je iskrena i čista, jer su me prihvatili kao brata – kaže Mihael Buš. Ovaj Njemac u Šabac je dolazio na slave i krštenja, a onda je u pravoslavnoj crkvi zakazao i svoje.

– Moja biološka porodica se razišla prije mnogo godina, i sve to što mi je cijelog života nedostajalo, našao sam ovdje. Moj kum Milan Lončar mi je kao brat. Najveću ljubav koju sam osjetio, osjetio sam među Srbima – ističe Mihael Buš.

Krštenje Njemca je svakako veliki događaj za crkvu, kaže sveštenik Vojislav Petrović, jer se vrlo rijetko dešava, da neko iz drugog naroda ili druge konfesije, pređe u pravoslavnu vjeru.

Mihael Buš Printskrin: RTS

Prije 12 godina, Mihael je počeo da radi kao mehaničar u auto-servisu u Njemačkoj čiji je vlasnik Srbin. Danas je poslovođa koji pored popravke vozila, logistike i finansijskog menadžmenta, zna i sve srpske običaje.

– Ništa od toga nije poznavao, nije imao i sve je to pored nas u našoj zajednici vidio, doživio, i zavolio – kaže Saša Purešević, vlasnik auto-servisa u Njemačkoj.

Najljepši su mu srpski specijaliteti, a najteži padeži. Buš kaže da voli ljude, sarmu, ćevape, voli sve, izvještava RTS.

Ovog ljeta, Mihael je u Šabac došao sa djevojkom. Ugostiće i prijatelje iz Njemačke, jer želi, kako kaže, da i oni upoznaju njegovu drugu domovinu.

(Telegraf.rs)

2 komentara

  1. We extremely appreciate your website post. There are a lot of ways we could put it to very good use with minimum effort with time and capital. Thank you so much pertaining to helping have the post answer many concerns we have come across before now.

  2. Hello, I just desired to take the time to make a comment and say Ive really enjoyed reading your site. That was a really great article Please keep writing because I love your style a lot.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com