POLICIJA OTKAZALA ASISTENCIJU: CGES pokušao nezakonit upad na imanje Mirka Radojevića - Volim Podgoricu

POLICIJA OTKAZALA ASISTENCIJU: CGES pokušao nezakonit upad na imanje Mirka Radojevića

Dvoje policijskih auta, kola hitne pomoći kao i dva džipa CGES-a i Elektromontaže vratili su jutros sa imanja Mirka Radojevića u pivskom selu Gornja Brezna jer, kako kaže Radojević, nisu imali pravni osnov za upad na njegovu imovinu.
„Bilo je strašno i pogledati, došlo je 10 policajaca i kola Hitne pomoći, kao da je ratno stanje. Policija nam nije dala rješenje o asistenciji, sto je osnovno, a i ukoliko su ga imali, rješenje je bilo nezakonito. Ne može policija ući u vašu kuću ako nema nalog, a ne može niko ući na vaš privatni posjed ako nema pravni osnov što CGES nema. Oni pokušavaju da udju na moj privatni posjed, na imanje koje je moje vlašnistvo i nije obuhvaćeno nikakvim aktom eksproprijacije, niti potpune niti nepotpune, i za to su na neki volšeban način uspjeli da obezbijede asistenciju policije“, kaže Radojević.

On pojašnjava da izvršenje bilo kakvog rješenja mora da sprovodi organ koji ga je donio, u ovom slučaju Osnovni sud iz Nikšića, izvršni sudija ili javni izvršitelj.
„Rješenje o privremenoj mjeri i prolasku preko mog imanja donio je sudija Osnovnog suda u Nikšiću Marko Blagojević, potpuno nezakonito, i van svoje nadležnosti. Mi smo na ovo rješenje uložili prigovor po kojem još uvijek nije odlučeno. Čak i da je rješenje nesporno, njegovo izvršenje sprovodi organ koji ga je donio, izvršni sudija ili javni izvršitelj kojeg je angažovao taj organ. U ovom slučaju se Crnogorki elektroprenosni sistem CGES pojavio kao neko ko sprovodi rješenje, a oni su stranka u postupku potpuno isto kao ja,“ kaže Radojević. Kaže i da je, čak i ovo nezakonito rješenje nejasno i nesprovodivo, jer ne sadrži ni rok, niti precizne djelove parcela preko kojih se CGES-u dozvoljava da prodje.Radojević dodaje da je policajac koji je bio na čelu policjske ekipe, nakon razgovora sa njegovim advokatom, zvao nadredjene i dobio uputstva da se policija vrati.

„Skrenuo sam pažnju pravniku CGES-a, mladom momku, da je sve što rade nezakonito i da ne postoji zakonit način da kroče nogom, a kamoli da nešto rade na mom privatnom imanju. Oni su ekspropriisali svega 154 m2 za stubno mjesto, a uništili kompletnu parcelu od 6.000 m2 i za to, kao ni za put jos uvije nije plaćeno niti jednog centa, jer se nismo dogovorili. Kako oni ne žele da plate štetu na kompletnoj parceli, niti posječenu šumu po istoj cijeni po kojoj je plaćena na dijelu koji je ekspropriisan, idemo u sudski postupak, a dok on ne bude okončan, ili dok ne ikspropriišu zemlju na kojoj hoće da obavljaju radove, niko neće nogom kročiti na moje imanje“, kaže Radojević
On tvrdi i da je CGES nezakonito napravio put preko njegove parcele, kako kaže, nezakonitim rješenjem Direkcije za nekretnine u Plužinama i njenog načelnika Ratka Tadića.

„ To je uradeno u postupku gdje me niko nije zvao da uzmem učesće, nisu uradili parcelaciju niti prenamjenu zemljišta koje je bilo šuma i pašnjak, posjekli su šumu, nasuli šljunak, i sada bahato i nezakonito upadaju na moju imovinu“, kaže Radojević. On ponavlja da su sva rješenja o nepotpunoj eksproprijaciji u Pivi, koje je donijela direkcija za nekretnine u Plužinama, ništava, jer nijedno ne sadrži rok niti obavezu vraćanja u prvobitno stanje, što je osnova za nepotpunu eksproprijaciju.

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com