OD DANAS CIGARETE DRASTIČNO JEFTINIJE: Ovo su nove cijene (FOTO) - Volim Podgoricu

OD DANAS CIGARETE DRASTIČNO JEFTINIJE: Ovo su nove cijene (FOTO)

Cigarete u Crnoj Gori od danas su jeftinije, zbog smanjenja akciza na duvanske proizvode.Iz kompanije Filip Moris Montenegro najavili su da će od danas, zbog smanjenja akcize, sve cigarete koje oni isporučuju biti jeftinije od 20 do 40 centi.

“Parliament će biti jeftiniji 30 centi i koštati 3,7 eura, marlboro flavor plus 3,5 eura ili 20 centi jeftinije, marlboro red/ gold 40 centi na 3,2, marlboro touch XL takođe 40 centi na tri eura, i marlboro touch 30 centi na tri eura. Po 30 centi biće jeftiniji muratti i koštati 2,8, eve 2,5, bond street i L&M po 2,4, L&M XL 2,3, bond street soft i L&M loft 2,2 eura. L&M slims pojeftiniće 40 centi na dva eura”, navedeno je u informaciji te kompanije.

U saopštenju se pojašnjava da će L&M slims nakon rekordnog sniženja od 40 centi biti najniža cijena legalnih cigareta u Crnoj Gori. Podsjetimo da od danas počinje primjena zakona kojim je akcizna stopa na cigarete vraćena sa sadašnjih 40 na 30 eura na hiljadu komada. U saopštenju Filipa Morisa se navodi da je nakon što je država posljednji put u januaru podigla akcize sa 30 na 40 na hiljadu komada, došlo do velikog povećanja cijena cigareta i posljedično do poremećaja na legalnom tržištu – pada prodaje i cvjetanja sive ekonomije.

“Kompanije pozdravljaju kao hrabru političku odluku, o vraćanju akcizne stope na prethodni nivo koja predstavlja prvi korak ka stabilizaciji tržišta duvanskih proizvoda”,  navodi se u saopštenju. Nakon Filipa Morisa očekuje se da i Neregelija, Plus DOO, Delta, Bar kod…. primijene novu nižu akciznu stopu i pojeftine cigarete. To bi trebalo da se dogodi najkasnije od ponedjeljka 3. septembra.

Izmijenjeni Zakon o akcizama, prema kome će paklica cigareta pojeftiniti za 20 do 40 centi, pomoći će da se država ozbiljno obračuna sa sivom ekonomijom istakao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

“Ovih dana kada snižavamo akcize na duvan i duvanske proizvode je neobično snažno pojačana akcija nadležnih državnih institucija. Vidjeli ste snažne akcije Uprave policije, Tužilaštva i to je odgovor na ono što je bila poruka snižavanja akciza. Sniziti akcize, suzbiti, stimulativni prostor za sivu ekonomiju, sive ekonomije i pokušati da dođemo do nulte tolerancije kada je u pitanju siva ekonomija u dijelu duvanskih proizvoda”, saopštio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

Antena M

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com