RODITELJI ISPISUJU DJECU: Ne želimo da naša djeca budu žrtve bahatosti direktorice Vanje Marković - Volim Podgoricu

RODITELJI ISPISUJU DJECU: Ne želimo da naša djeca budu žrtve bahatosti direktorice Vanje Marković

Savjet roditelja Osnovne škole “Mataruge” jednoglasno je odlučio da danas ispišu svoju djecu iz škole u Matarugama i prepišu u neku drugu obrazovnu ustanovu.

Učenici već četiri dana ne pohađaju nastavu zbog spora roditelja sa direktoricom Vanjom Marković.

“Mi smo legalisti, ljudi koji poštuju državu i zakon. Ne želimo da naša djeca budu žrtve bahatosti direktorice Marković. Prepisaćemo djecu u drugu školu sve dok Ministarstvo ne riješi ovaj problem i ne suspenduje Vanju Marković. Vjerujemo do kraja u ministra Šehovića, i kao čovjeka i kao ministra da će našu djecu i nas zaštititi od stresa i nevolja u koje nas je uvukla Marković nesavjesnim i neprofesionalnim radom”, navodi se u saopštenju Savjeta kojeg je potpisao predsjednik Sretomir Šljukić.

Savjet je pozvao nastavnike škole da ih javno podrže, “kao što nas podržavaju u našim svakodnevnim razgovorima”.

“Djeca, roditelji, nastavnici i tri mjesne zajednice su žrtve jedne osobe koja ne umije da vodi obrazovnu ustanovu i ne zaslužuje da bude direktor. Mi ne želimo Vanju Marković kao direktora našoj djeci, ne želimo je u našoj školi i u našem selu. Javno je pozivamo da ode jer je naša djeca ne žele”, navode roditelji u saopštenju.

Šljukić je kazao da su juče razgovarali sa direktoricom i da je ona tražila da djeca krenu na nastavu obećavši da će na posao vratiti Bojana Strunjaša i druge nastavnike, što je bio jedan od njihovih zahtjeva.

“Mi nismo pristali na njen predlog. Tražimo da ostane prošlogodišnji kadar u školi, ali da ona ne bude više direktor. Čim ona ode mi ćemo djecu ponovo prepisati u školu u Matarugama”, rekao je Šljukić.

U osnovoj školi u Matarugama nastavu pohađa 28 učenika. Spor između roditelja i direktorice škole počeo je kada je ona odlučila da oduzme dio časova nastavniku Strunjašu, kojeg smatraju dobrim prosvjetnim radnikom.

Marković je potom Strunjaša otpustila sa posla, a na njegovo mjesto dovela dvije prosvjetne radnice iz Bijelog Polja.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com