Home / NOVOSTI / Hronika / DVOSTRUKI ŽIVOT CRNOGORSKOG ESKOBARA: Predstavljao se kao Ivan Porše, živio raskošno, trošio desetine hiljada eura i vozio samo najskuplje automobile!

DVOSTRUKI ŽIVOT CRNOGORSKOG ESKOBARA: Predstavljao se kao Ivan Porše, živio raskošno, trošio desetine hiljada eura i vozio samo najskuplje automobile!

Jovan Vukotić (38), vođa “škaljarskog klana”, ne želi da bude izručen Grčkoj, kao ni rodnoj Crnoj Gori, već hoće da prizna krivicu za korišćenje falsifikovanog makedonskog pasoša i da za to krivično djelo odsluži zatvorsku kaznu u Srbiji!

Kako Kurir saznaje, čim je iz turskog letovališta Antalije izručen Srbiji, on je na saslušanju u policiji rekao da želi da ostane u našoj državi.

– U toku su pregovori Drugog osnovnog tužilaštva i Vukotića o sklapanju sporazuma o priznanju krivice. Ukoliko nagodba bude postignuta, Vukotić neće biti pušten iz pritvora, već će najvjerovatnije odmah početi da služi kaznu, koja će biti zatvorska – otkriva izvor Kurira iz istrage.

Potjernica

Inače, Vukotić se pred Višim sudom još uvijek nije izjasnio o zahtjevu za ekstradiciju Grčke, koja je za njim raspisala Interpolovu potjernicu zbog sumnje da je bio vođa grupe koja je prošvercovala 135 kilograma kokaina koji je prošle godine zaplijenjen u luksuznom dupleksu u ljetovalištu Varkiza, u blizini Atine.

U decembru prošle godine, kako je Kurir pisao, s kokainom čija je vrijednost procijenjena na preko 15 miliona evra uhapšen je Matija Matijašević iz Vrbasa. Grčka policija, kako su prenijeli mediji, tada je krenula u potragu za misterioznim čovjekom po imenu Ivan, koga su odmah nazvali i “balkanskim Eskobarom”. Navodno, oni sumnjaju da pošiljka od 135 kilograma koja je zaplenjena nije cjelokupan tovar kokaina, već da je on iz Južne Amerike u Grčku prošvercovao pola tone kokaina.

– Posle hapšenja Srbina u Varkizi pronađene su rukom pisane beleške, na kojima je upisano i ime “Ivan”. Odmah je počela potraga za njim. Istraga je pokazala da je “balkanski Eskobar” zapravo Jovan Vukotić, koji je prošle nedelje uhapšen u turskom ljetovalištu Antaliji – preneli su mediji.

 

Spisak klijenata
Droga za visoko društvo

U akciji hapšenja Martina Matijaševića, za koga se veruje da je bio desna ruka Jovanu Vukotiću u Grčkoj, policija je pronašla i spisak sa 31 osobom, najverovatnije kupcima droge od ove kriminalne grupe. Rezultati istrage pokazali su da je droga završavala u rukama grčkog džet-seta.

– Svjedok čiji se identitet čuva iz bezbjednosnih razloga navodno je doveo do hapšenja Matijaševića i razotkrivanja Vukotića. Posle hapšenja kod Matijaševića su pronađena četiri mobilna telefona, a on je odbio da odgovori i na jedno pitanje. Rekao je samo svoje ime i prezime – preneli su izvori iz istrage.

Prema njihovim riječima, na jednom od telefona pronađen je softver za praćenje brodova na kojima su bili tovari kokaina, koji su iz Perua stizali u Evropu.

Život u raskoši

O njegovom životu u Atini, prema onome što je otkriveno, mogao bi da se snimi film.

– Živio je raskošno i trošio desetine hiljada eura. Predstavljao se kao Ivan, biznismen koji ima ozbiljne firme u Švajcarskoj i Hrvatskoj, ali i kancelarije u drugim državama, koje je često obilazio. Vozio je isključivo nove, skupe automobile, zbog čega su ga u Atini zvali i Ivan Porše. Živio je isključivo u luksuznim vilama, od kojih nijedna nije imala manje od 500 kvadrata, a svaka je imala i bazen. Posećivao je najaktuelnija mjesta, klubove i restorane. U visoko društvo početkom prošle godine uveo ga je jedan biznismen iz Srbije, iako je izbjegavao mesta na kojima se okupljaju njegovi zemljaci, možda zbog toga da ga neko ne bi prepoznao – prenijeli su grčki portali.

Posle hapšenja Vukotića u Antaliji ispostavilo se da je po Evropi putovao koristeći makedonski pasoš na ime Georgije Andonov, koji je, po sopstvenom priznaju na saslušanju, kupio upravo u decembru prošle godine.

 

U društvu naučnika
Biolog mu pronašao stan

Kad se doselio u Atinu, srpski Eskopar, kako su još nazivali Jovana Vukotića, tragao je za luksuznim nekretninama, koje je želio da iznajmi, ali i kupi. Navodno, u jednom lokalu u kom je često sjedio i pio piće upoznao je poznatog biologa s Glifade. Upravo on, verujući da je Vukotić bogati biznismen, pomagao mu je da nađe agente za nekretnine. On mu je, navodno, pomogao da nađe i stan u letovalištu Varkiza, u kom je pronađen kokain.

– Poznati biolog je saslušan u istrazi, ali je utvrđeno da on zaista nema veze s drogom, već da je “Ivana” upoznao u kafiću na Glifadi, kao i da su se dugo družili, ali da ništa nije znao o njegovim poslovima. Posvedočio je i da je Ivan nestao posle pronalaska stana u Varkizi – prenijeli su izvori iz istrage.

Kurir

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com