Ulama i Mijović ostaju u pritvoru - Volim Podgoricu

Ulama i Mijović ostaju u pritvoru

Apelacioni sud odbio je žalbe branilaca Vladimira Ulame i Darka Mijovića na odluku o produženju pritvora.

Oni se terete za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina.

“U konkretnom slučaju postoje teške okolnosti djela, koje krivičnom djelu koje se okrivljenima Ulami i Mijoviću stavlja na teret, daju karakter posebno teškog, a koje se sagledavaju kako to pravilno nalazi prvostepeni sud, kako kroz način izvršenja, tako i kroz nastupjele posljedice. Naime, ovi okrivljeni su osnovano sumnjivi da su kritične prilike na podmukao način lišili života oštećenog Medina – na način što su pozvali oštećenog da dođe u Virpazar, te kada je oštećeni došao putničkim vozilom marke ‘reno megan’, da su okrivljeni osnovano sumnjivi da su primijenili silu prema oštećenom. To su uradili u trenutku kada oštećeni nije očekivao napad, nanijevši mu tjelesne povrede, te ga potom stavili u prtljažnik navedenog vozila i tim vozilom ga odvezli u za sada nepoznato mejsto, gdje su oštećenog lišili života na za sada nepoznati način i sakrili njegovo tijelo na za sada nepoznato mjesto, dok su navedno vozilo zapalili u mjestu Jabukov Do, u blizini loklanog puta Virpazar – Rijeka Crnojevića”, piše u obrazloženju sudija Apelacionog suda.

Radnje okrivljenih, prema sudijama Apelacionog suda, čine teške okolnosti u pogledu načina izvršenja krivičnog djela i nastupjelih posljedica – smrti mlade osobe.

“Prilikom donošenja odluke… sud je imao u vidu da se Ulama nalazi u pritvoru od 5. septembra 2016. godine, a Mijović od 2. septembra 2016. godine. S obzirom na sve… Sud je našao da je navedena mjera kako svojim trajanjem, tako i težinom, nužna i srazmjerna težini krivičnog djela za koje su ovi okrivljeni osnovano sumnjivi da su izvršili, pri čemu je ovaj sud vodio računa ne samo o visini zakonom zaprijećene kazne za to djelo, već i o svim okolnostima konkretnog slučaja, pa i da se svrha zbog koje se pritvor produžava ovim okrivljenim ne može postići nekom blažom mjerom propisanom”, obrazložili su iz suda.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com