PODGORIČANI PORUČILI: Trpimo torturu, djeca trpe, naše zdravlje je ugroženo! - Volim Podgoricu

PODGORIČANI PORUČILI: Trpimo torturu, djeca trpe, naše zdravlje je ugroženo!

 

Porodica Đurišić koja se godinama bori za povratak svog zemljišta u podgoričkom naselju Zabjelo, preko kojeg je prešla Jerevanska ulica i na kojem je sagrađena OŠ „Oktoih“ saopštila je, da je Opština Podgorica kao opravdanje, što se njihov problem ne rešava toliko vremana, dala netačne tvrdnje, da je proces još u toku pred raznim sudovima.

„Sve presude do sada, donesene su u našu korist. Jedino što mogu, to je da nezakonitim radnjama, odugovlače okončanje redovne pravne radnje, kod Uprave za nekretnine. Nakon što smo otkrili da smo na posjedovnom listu upisani kao korisnici, po starom zakonu koji je odavno van snage, podnijeli smo zahtjev, kao i svi ostali građani Crne Gore, za prebačaj iz korisnika u svojinu“ , po odluci Ustavnog suda, kazala je član porodice Danijela Đurišić.


Ona je dodala da je Uprava za nekretnine po zahtjevu porodice, donijela prvostepenu odluku u korist Đurišića..

„Glavni Grad se žalio drugostepenom organu – Ministarstvu finansija, koji potvrđuje prvostepenu odluku Uprave za nekretnine. Tada počinju pritisci na ove organe, a Glavni Grad piše tužbu Upravnom sudu. Upravni sud ukida prvostepenu odluku i vraće predmet na ponovno odlučivanje.
Nakon toga prvostepeni organ kreće ponovo i na raspravi na zahtjev Glavnog grada, prekida postupak zbog njihove tužbe pred Osnovnim sudom protiv naše porodice, koju su predali toga istog dana, navodi Đurišić.

Takođe, naglašava i da je taj postupak završen u njihovu korist.

„Mi podnosimo žalbu drugostepenom organu zbog prekida postupka. Drugostepeni organ – Ministarstvo Finansija, potvrđuje odluku prvostepenog organa, na što mi podnosimo tužbu Uravnom sudu . Upravni sud donosi presudu, da je prvostepeni organ nezakonito prekinuo postupak i da se postupak nastavi. Rješenje postaje pravosnažno i drugostepeni organ po presudi Upravnog suda donosi rešenje i nalaže prvostepenom organu da nastavi postupak, navodi Đurišić.

Ona ističe da je Sandra Vukčević, protiv koje je podnešena krivična prijava zbog prvobitnog nezakonitog prekida postupka i zloupotrebe službene dužnosti iz Uprave za nekretnine, ponovo prekinula postupak.

Nećemo odustati

„I dokle tako?! Ne ostavljaju nam drugu mogućnost, osim da bagerima uđemo u naše vlasništvo, što izbjegavamo već godinu dana. Naša porodica trpi raznorazne torture, život na ulici je težak i skup, djeca trpe, naše zdravlje je ugroženo i oštećeno ovakvim životom. Vanji su svojim greškama i nezakonitim radnjama oko umalo uništili, pretrpio je tešku operaciju, 121 dan nezakonito ležao u pritvoru. Probijene se sve granice tolerancije. Mi odustati nećemo, zaključuje Danijela Đurišić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com