Pronađena plantaža marihuane, pištolj i municija, tri osobe uhapšene - Volim Podgoricu

Pronađena plantaža marihuane, pištolj i municija, tri osobe uhapšene

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su danas u akciji „Ljuar“ otkrili plantažu sa sadnicama marihuane, oružje i municiju i lišili slobode tri lica. Akcijom je spriječena planirana tzv. ulična prodaja marihuane. Oduzete su 64 stabljike marihuane – biljke canabis, kao i pištolj sa 14 komada municije, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

 

Stabljike marihuane otkrivene su na plantaži u mjestu Fundina, u blizini kuće braće N.P. i N.P. U kući su pronađeni pištolj i municija.

 

Sumnja se da su stabljike marihuane zasadili jedan od braće, N.P, i K.Lj, u namjeri da biljke nakon branja sasuše, obrade i prepakuju u manja pakovanja i stave ih u tzv. uličnu prodaju. Sumnja se da pištolj i municija pripadaju drugom bratu, N.P.

 

Osumnjičeni će uz krivične prijave biti privedeni nadležnom tužiocu – N.P. i K.Lj. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a N.P. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Droga, oružje i municija biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com