Ubistvo Nemanje Medina: Pavlović tvrdi da mu Ulama prijeti, tražio zaštitu u zatvoru - Volim Podgoricu

Ubistvo Nemanje Medina: Pavlović tvrdi da mu Ulama prijeti, tražio zaštitu u zatvoru

Viši državni tužilac Željko Tomković predloži je danas da se u nastavku suđenja optuženima za ubistvo Nemanje Medina 8. jula 2016, Vladimiru Ulami i Darku Mijoviću, u svojstvu svjedoka sasluša Ilija Pavlović, njegova sestra i njegova majka.

Kako je pojasnio Tomković u osnovnom tužilaštvu u Podgorici juče je formiran predmet protiv Ulame po prijavi Ilije Plavlovića zbog ugrožavanja sigurnosti.

Naime, Pavlović, koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru zbog optužbi da je učestvovao u likvidaciji Đorđa Borete i Dragana Zečevića, je upravi ZIKS-a dostavio pismo u kojem traži zaštitu zbog prijetnji upućenih od strane Ulame.

“Ulama je ispričao Pavloviću određena saznanja vezana za nestanak Medina, nakon čega su uslijedio prvo napad, a zatim i prijetnje” kazao je Tomković koji je vijeću priložio krivičnu prijavu Pavlovića u kojoj se navodi da on ima saznanja o načinu lišavanja života Medina.

On je predložio i saslušanje Pavlovićeve majke i djevojke, koje su ga posjetile u ZIKS-u kada je došlo do tuče između njega i Vladimira Ulame.

U svojstvu stručnog lica danas je saslušan i vještak za požare Radovan Popović, koji je pojasnio kako sve može doći do požara na vozilu.

“Ukoliko je vozilo poliveno benzinom i zapaljeno na mjestu gdje je pronađeno, onda se pojavljuje burno sagorijevanje, crni gusti dim i plamen tri ili četiri metra. Sav prostor oko vozila bi morao biti zapaljen, ako je bilo zapaljivog materijala”, kazao je Popović.

Medin je nestao 8. jula, oko 17.30 sati, pošto je krenuo u pravcu Virpazara.

Vozio je bijeli “megan” koji je 12. jula pronađen zapaljen pored lokalnog puta Virpazar Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Prema navodima optužnice Ulama i Mijović su na podmukao način izvršili krivično djelo teško ubistvo i na za sada nepoznatom mjestu sakrili tijelo oštećenog Medina.

Optužnicom je obuhvaćen i Bogdan Milić, koji se tereti za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

(Standard)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com