Home / NOVOSTI / Sanjin Sefić je prošao na crveno i usmrtio dvije studentkinje, pa pobegao: Evo koliku je kaznu dobio

Sanjin Sefić je prošao na crveno i usmrtio dvije studentkinje, pa pobegao: Evo koliku je kaznu dobio

Sanjin Sefić, koji je 2016. godine automobilom usmrtio dvije studentkinje u Sarajevu i pobjegao sa mjesta nesreće, osuđen je danas na 14 i po godina zatvora.

Sefić je bio optužen da je 10. oktobra 2016. uveče, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, automobilom “golf 6”, krećući se brzinom od oko 105 kilometara na sat i prošavši na crveno svijetlo na semaforu, ubio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentkinje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, posle čega je pobjegao.

Međutim, Sud Kantona Sarajevo prihvatio je stav vještaka Milana Vujanića da je Sefić vozio brzinom od 65 kilometara na sat prilikom udara u djevojke koje su se nalazile, kako navodi sud, mimo pješačkog prelaza.

 

Sud je uzeo u obzir i nalaz vještaka Ševala Kovačevića da je Sefić prošao kroz crveno, dok je na pješačkom prelazu bilo zeleno svijetlo.

Hapšenje Sefića Foto: Printskrin

Ostali koji su se teretili da su pomagali Sefiću da pobjegne u Srbiju proglašeni su krivim, ali su oslobođeni, prenosi portal Kliks.ba.

Sefiću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom na pet godina, bez uračunavanja dosadašnjeg vremena provedenog u pritvoru.

Oslobođen je plaćanja troškova suđenja i oni idu na teret budžeta.

Sefić je nakon nesreće pobjegao u Srbiju, gdje je uhapšen, a nakon boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, izručen je bosanskom pravosuđu početkom januara prošle godine.

Da podsjetimo, nakon što u Srbiji uhapšen Sanjin Sefić, građani Sarajeva pokrenuli su peticiju da se ovaj ubica osudi na doživotnu kaznu zatvora.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *