SNIŽENJE! Evo koje će CIGARETE od danas biti JEFTINIJE! - Volim Podgoricu

SNIŽENJE! Evo koje će CIGARETE od danas biti JEFTINIJE!

Cijene cigareta Winston i LD superslims od danas će biti jeftinije deset centi, saopštili su predstavnici kompanije Plus koja ih isporučuje.

“Winston 100’s uz dodatno sniženje koštaće 2,6 EUR po paklici, Winston superslims 2,4 EUR, a LD superslims 2,1 EUR”, kazao je Pobjedi izvršni direktor kompanije Plus, Prokopije Perić.

Smanjenjem cijena cigareta pruža se, kako je objasnio, podrška Vladi u pokušaju stabilizacije tržišta.

“Kao lider među uvoznicima cigareta, preduzimamo odgovarajuće korake u cilju dalje stabilizacije tržišta duvana i duvanskih proizvoda u Crnoj Gori. Cilj je da podstaknemo potrošače da se u većoj mjeri vrate proizvodima na legalnom tržištu”, rekao je Perić.

Prema njegovim riječima, na taj način ulažu se dodatni napori za vraćanje prihoda od potrošnje cigareta i duvanskih proizvoda u legalne tokove, zajedno sa velikim naporima koje u tom pravcu čine Vlada i Ministarstvo finansija.

Perić je podsjetio da je Vlada u julu ove godine, usvajanjem izmjena Zakona o akcizama, odnosno vraćanje akcize sa 40 na 30 EUR na hiljadu komada, omogućila njihovo umanjenje na duvan i duvanske proizvode.

“Izmjeni zakona u julu prethodilo je nekoliko uzastopnih povećanja akciza na duvan i duvanske proizvode, kada su distributeri i proizvođači registrovali značajan pad prodaje svojih proizvoda. Procjena pada tržišta u prvim mjesecima
ove godine iznosila je 40 odsto, u odnosu na isti period prošle”, naveo je Perić.

Istovremeno je registrovan pad prihoda od 25,6 odsto, dok se obim izdatih akciznih markica prepolovio u prvom kvartalu.

Pobjeda

1 komentar

  1. There are extremely a great deal of details this way to think about. Which is a excellent denote raise up. I supply the thoughts above as general inspiration but clearly you will discover questions including the one you raise up the spot that the most significant thing might be in honest very good faith. I don?t know if best practices have emerged about things like that, but Almost certainly that your particular job is clearly recognized as a reasonable game. Both little ones notice the impact of a moment’s pleasure, through out their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com