PODGORICA: Planirali da bace bombu na stambeni objekat? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Planirali da bace bombu na stambeni objekat?

Službenici policije uhapsili su juče Igora Vukčevića (38) iz Podgorice, Nemanju Milisavića (36) iz Beograda i Dragana Bakrača (35) iz Plužina i oduzeli bombu, oružje i municiju u ilegalnom posjedu, kojima su navodno planirali izvršenje teškog krivičnog djela.

Iz policije je saopšteno da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontolisali vozilo “audi” kojim je upravljao Vukčević, dok se na suvozačevom mjestu nalazio Milisavić.

“Pregledom vozila pronađena je ručna bomba M – 75 sa osiguračem. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova lica imala namjeru da upotrebom bombe izvrše teško krivično djelo u jednom naselju na području Podgorice, u čemu su spriječena brzom reakcijom policije”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su policajci došli do sumnje da je pronađena bomba kupljena od Bakrača.

U istoj akciji, službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad pronašli su vozilo “polo”, za koje, kako piše, vjeruju da je ukradeno.

“Vijestima” je nezvanično saopšteno da je su taj automobil planirali da koriste tokom izvršenje krivičnog djela.

Prema istim informacijama, ručnu bombu kanili su da bace na jedan stambeni objekat na teritoriji Podgorice.

“O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.V., N.M. i D.B. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se u vezi sa pronađenim vozilom naknadno izjasniti o kvalifikaciji. Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, saopšteno je iz policije.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com