Home / ŽIVOT + / Savjeti / 9 stvari koje privlače nesreću: Riješite ih se ako želite da vaš dom ispune sreća i novac
Foto: Ilustracija

9 stvari koje privlače nesreću: Riješite ih se ako želite da vaš dom ispune sreća i novac

U kojoj mjeri ste vi sujeverni?

Prema feng šui, postoje izvjjesni predmeti u kući koji privlače lošu sreću, da ne kažemo nesreću.

Ukoliko mislite da vas u poslednje vrijeme bije maler i da vam ništa ne ide od ruke, okrenite se oko sebe jer možda se u vašem domu nalaze neki od sledećih predmeta kojih morate odmah da se riješite ako želite da vas krene.

Stolice za ljuljanje

ovakva stolica priziva zle sile u vaš dom. Foto: pixabay.com

Kada zamislite staru stolicu koja se ljulja sama od sebe jer ju je promaja ili vjetar malo pomjerio, sigurno vas prođe jeza. Nije ni čudo onda što oni koji vjeruju u feng šui preporučuju da vaše stolice stoje čvrsto na podu. Prema starom irskom vjerovanju, stolica za ljuljanje koja se ljulja sama od sebe je poziv za zle sile da sjednu. Ukoliko se stolica ljulja sama od sebe onda je to loš znak koji kazuje da su zle sile uveliko već prisutne.

Zelena boja na zidovima

Ovo vjerovanje zapravo ima jaku pozadinu u prošlosti. Tokom 18. vijeka, sintetička zelena boja dobijala se uz novootkrivenu mješavinu nazvanu hidrogen arsenik. Zidovi ofarbani ovom bojom otpuštali su otrovni gas i tako su se neki radnici u fabrikama razboljeli od izlaganja ovom gasu. Tek se 1822. konačno progovorilo o tome u javnosti, a neki od dekoratera domova i dan danas ovu boju smatraju baksuznom.

Polomljeni ili satovi koji ne rade

Feng šui tradicija u potpunosti je protiv zadržavanja pokvarenih stvari u kući. Takvim stvarima nije mjesto u vašem životu. Feng šui preporučuje da uređaji koji pokazuju vrijeme treba uvijek da budu u ispravnom stanju, jer u suprotnom rizikujete da se zarobite u mjestu umjesto da napredujete u životu. Zaustavljeni sat ili onaj koji često staje, signalizira skoru smrt u kući ili porodici.

Kaktus

Biljke koje imaju bodlje privlače nesreću. Foto: Telegraf.rs

Feng šui kaže da su biljke koje imaju bodlje ili oštre djelove magnet za loše vibracije. One mogu da donesu tenziju u vaš život i vezu.

Nenamješten krevet

To što vaš krevet nije namješten ili ste prekinuti dok ste ga namještali, izazvaće poremećaj u vašem spavanju i osuditi vas na besanu noć. Pokušajte da vas ništa ne ometa dok namještate vaš krevet .

Otvoren kišobran

Upozorenje na otvaranje kišobrana u kući datira još od starih Egipćana. U stara vremena, donošenje bilo kod predmeta koji služi da nas zaštiti od neke vremenske neprilike u kuću značilo je nepoštovanje duhovima čuvarima koji bdiju nad nama u kući i štite nas od nesreća. Ako unesete otvoren kišobran, šaljete im poruku da je njihova zaštita loša ili da vam nije potrebna.

Uvenule i osušene biljke

Nemojte da držite u kući uvenulo cvijeće. Foto: Pixabay.com

Ako želite lep dom pun pozitivne enegrije onda ne držite ništa osušeno u kući. Ukoliko imate mrtve biljke u kući onda stvarate lošu energiju i izazivate nesreću.

Preparirane životinje

Ako uvenule biljke donose nesreću, možete da se kladite da to isto donose i preparirane mrtve životinje. Izbegavajte čak i slike koje prikazuju uništenje i ubijanje.

Stari kalendari

Zadržavanjem starih kalendara u kući tjerate sreću od vas, kao što to radite i sa pokvarenim satom. Feng šui nalaže da se predmeti koji služe za mjerenje vremena pravilno koriste

(familyhandyman.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *