Home / NOVOSTI / Mladić iz Rume koji je pretučen u Sutomoru probudio se iz kome i počeo da govori

Mladić iz Rume koji je pretučen u Sutomoru probudio se iz kome i počeo da govori

Mladić iz Rume Stefan Novoselac koji je brutalno pretučen u Sutomoru, 23. avgusta, probudio se iz kome i oporavlja se. Novoselac je prepoznao članove svoje porodice.

On teže pomjera lijevu ruku i nogu. Ne sjeća se šta se dogodilo kobnog dana u Sutomoru.

“Stefanovo zdravstveno stanje se naglo poboljšalo, počeo je da jede, govori, i ljekari imaju optimističke prognoze u daljem toku oporavka”, kazao je za “Novosti” Dragan Kerkez, brat po majci Stefana Novoselca (20) iz Rume, koji je teško povređen 23. avgusta na sutomorskom šetalištu.

Mladića je tada pesnicom u glavu navodno udario Petar Vojvodić (19) iz Bara, a Stefan je od siline udarca pao i udario glavom o beton.

Barska policija je slučaj rasvijetlila istog dana kada se dogodio napad i uhapsila Vojvodića kome je nakon tužilačkog zadržavanja, Sud odredio pritvor.

PR Osnovnog državnog tužilaštva u Baru tužilac Radovan Đurišić potvrdio je da je mladiću iz Bara produžen pritvor za još jedan mjesec

Novostima je rečeno da se Stefan od utorka nalazi u Specijalnoj bolnici za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja “Dr Borivoje Gnjatić” u Starom Slankamenu.

Stefan, koji je proveo skoro mjesec i po dana u komi usled teških povreda na mozgu, ostaće 45 dana u ovom rehabilitacionom centru.

“Sve se u jednom trenutku dogodilo. Odjednom se “probudio” iz tog stanja u kojem je budan samo gledao, a nije reagovao. Nije bilo veće sreće za našu porodicu kada nas je sve prepoznao”, ne krije radost brat Dragan.

Kako kaže Kerkez, Stefan je još malaksao, teže pomjera lijevu nogu i ruku, i otežano priča, ali ljekari vjeruju da će sve to ići nabolje.

“Neki dan kada je mama Slavica bila kod njega u posjeti, tražio je da mu kupi pecivo, banane. Ja sam mu čak pokazivao neke slike odranije, sjetio se tih događaja, ali šta je bilo tada na moru, ne može da sjeti”, govori Dragan.

Petorica mladića iz Rume koja su ljetos boravila na moru u Sutomoru, ni slutila nisu da će sedmog dana doći do incidenta, koji im je promijenio život.

Dok su Stefan i njegov prijatelj Dejan Grujičić bili na šetalištu, naišla su tri nepoznata mladića i jedan od njih je pesnicom udario prvo Novoselčevog druga, a onda i njega. Od siline udarca mladić je pao i udario glavom o pločnik. Prema kazivanju Grujičića u policiji, njih dvojica su, iako povrijeđeni, otišli u apartman i legli da spavaju.

Dejan, drug povrijeđenog mladića koji je te večeri bio sa Stefanom na šetalištu, prvo je rekao policiji da je Novoselac povrede zadobio padom niz stepenice kod apartmana. Tek kada su inspektori tokom saslušanja primijetili da i Dejan ima povrede vilice, onda su “izvukli” od njega priznanje kako se i šta dogodilo. Mladić je obrazložio da iz straha prvobitno nije kazao istinu šta se zaista dogodilo na šetalištu u Sutomoru.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *