NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Elvira mrtvu ćerku našla sklupčanu kraj kreveta! Prije 12 godina joj IZGORJELO DVOJE DJECE! - Volim Podgoricu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Elvira mrtvu ćerku našla sklupčanu kraj kreveta! Prije 12 godina joj IZGORJELO DVOJE DJECE!

Emina Dimović (8) ugušila se, dok su njena dva brata i sestra povrijeđeni u stravičnom požaru koji je u noći između subote i nedjelje izbio u trošnoj kući u Senti, u kojoj je nesrećna djevojčica živjela sa majkom Elvirom Kolompar (32), očuhom Andrijom (29), braćom i sestrama.

Da tragedija bude veća, majka preminule djevojčice je već izgubila dvoje djece u sličnom požaru koji se pijre 12 godina dogodio u baraci u Senti, u kojoj je nesrećna žena živjela. Neutješna Elvira juče se gušila u suzama, dok je preturala po zgarištu tražeći stvari svoje preminule ćerke.

Otvorile se stare rane

Zašto je ovo moralo ponovo da mi se desi? Šta ću sad bez moje Emine? – zapomagala je očajna majka.

Ona je smogla snage i ispričala kako je i 2006. godine ostala bez djece.

– Ovaj požar mi je otvorio staru ranu, koja nikada nije zacelila. Sredinom januara 2006. godine, takođe u Senti, izgubila sam dvije ćerke – Anabelu (3) i Nataliju, koja je bila beba. Imala je samo devet mjeseci. I sama sam u tom požaru bila teško povrijeđena. Pitam se šta sam bogu zgriješila, pa sam sada ostala i bez treće ćerke – naricala je Elvira.

FOTO: SAŠA UROŠEV
Prema riječima Andreja Kolompara, očuha nesrećne dječice, požar u njihovoj kući buknuo je oko jedan sat iza ponoći, nakon što su svi legli da spavaju.

– Već pet, šest godina Elvira, njena djeca i ja živimo u ovoj kući bez struje. U subotu oko 22.30 otišli smo na spavanje i ostavili upaljenu ručno napravljenu svjetiljku. Ja sam spavao u sobi do ulice, a Elvira sa djecom u drugoj sobi. Iz sna me je prenuo dim. Brzo sam otvorio prozor, a onda jurnuo u sobu, gdje su bili Elvira i djeca. Vatra je već zahvatila nameštaj – kroz suze prepričava dramu Andrej i dodaje da je djecu iznosio kroz prozor u dvorište.

FOTO: SAŠA UROŠEV

Djeca se plaše mraka

– Međutim, od dima ništa nisam vidio i nisam mogao da nađem Eminu. Dok sam je tražio, došli su vatrogasci, a zatim i policija i Hitna pomoć. Eminu smo pronašli sklupčanu kraj kreveta. Izgledala je kao da spava – priča Andrej dok pokazuje zgarište i mjesto gde je nađeno tijelo djevojčice.

Potreseni čovjek kaže da ne može da dođe sebi od bola, a da mu i sada u ušima odzvanja bolni jauk supruge Elvire kada je izgovorila da mala Emina nije živa.

– I sam sam zadobio lakše povrede dok sam iz plamena spasavao djecu – kaže očuh i dodaje da su uvijek ostavljali svijeću ili ručno pravljenu svetiljku da gore tokom noći, jer su se djeca plašila mraka.

FOTO: SAŠA UROŠEV

PETOGODIŠNJAK KRITIČNO

Kako saznajemo, petogodišnji A. K., brat preminule djevojčice, nalazi se u teškom stanju, a vatra mu je zahvatila čak 45 odsto tijela.

– Dječak je zadobio opekotine drugog stepena, otežano diše i u životnoj je opasnosti. On je hitno prebačen u Dječju bolnicu u Novom Sadu. Osim njega, povrede su zadobili i dječak D. K. (10) i djevojčica D. K. (7), ali su oni, na sreću, lakše povređeni – kaže izvor.

 

Kurir 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com