Home / NOVOSTI / Društvo / Internet adrese.ME i na ćirilici

Internet adrese.ME i na ćirilici

Adrese na internetu sa.ME završetkom, sljedećeg ponedjeljka (12. novembra) biće moguće registrovati i na ćirilici, ali i korištenjem kineskih i arapskih simbola, saopšteno je iz kompanije Domen, koja upravlja crnogorskom internet oznakom.

Registracija internacionalizovanih internet adresa počinje 10.00 sati, po srednjeevropskom vremenu.

Na taj način će, kako navode iz Domena, u.ME zoni biti podržana upotreba sljedećih jezika i pisama u internet adresama: arapskog, bjeloruskog, bosanskog, bugarskog, kineskog (tradicionalnog i pojednostavljenog), hrvatskog, danskog, finskog, francuskog, njemačkog, hindi, mađarskog, islandskog, italijanskog, korejskog, letonskog, litvanskog, makedonskog, crnogorskog (latinice i ćirilice), poljskog, portugalskog, ruskog, srpskog (latinice i ćirilice), španskog, švedskog, turskog i ukrajinskog.

Domeni se mogu registrovati na period od jedne do 10 godina, po principu prvenstva, kod registrara, odnosno kompanija koje su akreditovanih za.ME domen ili njihovih preprodavaca.

Lista akreditovanih registrara dostupna je na stranici kompanije Domen, domain.me.

Domen je registraciju internacionalizovanih internet adresa omogućio povodom 10 godina, od kada je Vlada tu kompaniju izabrala za agenta.ME domena.

(Vijesti)
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com