Home / NOVOSTI / Bečiću, da li je Krapović obilježavanju Podgoričke skupštine prisustvovao uz Vašu saglasnost?
FOTO:DEMOKRATE

Bečiću, da li je Krapović obilježavanju Podgoričke skupštine prisustvovao uz Vašu saglasnost?

Prisustvo visokog predstavnika Demokrata na jučerasnjem skupu u Budvi, u organizaciji udruzenja Srpski narod Boke, uz poruke sa skupa koje duboko vrijeđaju crnogorsku drzavu i njen građanski koncept, sve su prilike, demantuju više puta saopšten stav ove partije da ih identitetska pitanja ne interesuju, ocijenjeno je danas iz Socijaldemokratske partije SDP. Iz te partije pozivaju predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da saopšti javnosti da li je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović prisustvovao ovom skupu uz njegovu saglasnost, i naglasili da ako se ne ogradi od tog prisustva onda će biti jasno da suštinski misli jednako kao govornici i organizatori skupa.

“Poruke o nekakvom “ujedinjenju srpskih zemalja i oslobađanju srpskog mora” neodoljivo podsjećaju na devedesete godine prošlog vijeka i politiku velikodržavlja i nacionalizma koja je zapalila bivšu Jugoslaviju. I akteri su manje više isti kao i tada, samo djelimično čudi sto ce na takvom skupu, u prvom redu, predstavnik partije koja sebe smatra građanskom. Poruke koje su se čule sa skupa, a i sama ideja i koncept ovih okupljanja, imaju samo jedan cilj-da manipulisanjem istorijom dodatno podijele građane, pa se pitamo što ce na takvom skupu neko čiji je slogan-Pobjede, a ne podjele”, navode u SDP-u.

Prema njihovoj ocjeni ako je predstavnik Demokrata bio kojim slučajem u zabludi, pa došao na ovaj skup u dobroj namjeri, onda ga je morao napustiti čim je čuo brojne uvrede na račun Crne Gore ili recimo poruka “o oslobadjanju srpskog mora i ujedinjenju srpskih zemalja”.

“Nekako se na osnovu svega nameće zaključak da Demokrate, po pitanju istorijskog trajanja i odnosa prema građanskom konceptu države, misle, nažalost, isto kao i DF. Pozivamo predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da saopšti javnosti da li je njihov predstavnik prisustvovao, uz njegovu saglasnost, ovom skupu, na kojem se vrijeđala Crna Gora. Ako se ne ogradi od prisustva onda će biti jasno da suštinski misli jednako kao govornici i organizatori skupa”, zaključuju u SDP-u.

Izvor: CdM

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *