Komunalne momčine od 120 kg udarile na siromašnu baku na pijaci: Sve su joj prosuli i vrijeđali je! (VIDEO) - Volim Podgoricu

Komunalne momčine od 120 kg udarile na siromašnu baku na pijaci: Sve su joj prosuli i vrijeđali je! (VIDEO)

Ljudi koji su juče prolazili Partizanskom ulicom nasuprot poznate pijace Bunjakovac u Skoplju bili su očevici sramne i neljudske scene u kojoj je glavni lik bila jedna baka i dva krupna, neotesana čovjeka.

Baka je tu, na trotoaru, na improvizovanoj tezgi od kartonskih kutija prodavala bademe, lješnike i maline. To joj je jedini prihod za skroman i kakav – takav život. Žitelji tog dijela grada su veoma dobro poznavali bakicu, pa su redovno kupovali od nje znajući da žena ne prosi, već želi pošteno da zaradi. Baka je bila svjesna da nije dozvoljeno prodavati na trotoaru, ali je na to bila prinuđena jer nema novca za iznajmljivanje tezge na pijaci preko puta.

Očevici kažu da su baki u jednom trenutku prišla dvojica krupnih muškaraca, možda i neki inspektori, i odmah počeli da maltretiraju preplašenu ženu. Nije im bilo dovoljno što su počeli da viču na nju i nazivaju je pogrdnim rečima, već su joj po ulici razbacali ono malo proizvoda koje je prodavala.

Sve je to vidio i sa mobilnim telefonom snimio Martin Cvetkovski. On je taj video postavio na svom Fejsbuku i ukratko objasnio šta se dešavalo.

– Sigurno poznajete bakicu koja svaki dan stoji na Partizanskoj, preko puta pijace Bunjakovac i prodaje maline, bademe, lješnike, orahe da bi zaradila neki dinar. Ko radi ili stanuje u blizini, a prolazi pored bakice ne može, a da nije čuo i zapamtio taj mili glas koji dovikuje “Ajde maline, bademi, taze lješnici”. Dok je bakica na hladnoći cupkala pored svoje “tezge”, jedno stvorenje u crnoj jakni (ne znam da li je bio neki inspektor) zajedno sa njegovim kolegom u braon jakni (koji je stajao po strani smijao se i ismijevao) prvo je prevrnuo kartonsku kutiju sa robom, a potom i iz njene torbe na ulicu prosuo sve ono što je ova mirna bakica prodavala, derući se na nju, omalovažavajući je i nazivajući je pogrdnim riječima. Taj trenutak nisam uspio da snimim jer nisam stigao da uključim kameru na telefonu – napisao je on.

Kada je bakica sa ulice pokupila rasutu robu, isti je uzeo i pocijepao kese i pobacao bademe po cijelom trotoaru, a ženica ih je zrno po zrno sakupljala.

– Sramno je da neki službeničić od 120 kilograma liječi svoje komplekse i pokazuje silu nad ovakvim bakicama – napisao je Martin Cvetkovski.

Nekoliko sati odkako se na društvenim mrežama pojavio ovaj snimak oglasila se skopska opština Centar. Oni su objasnili da se radi o dvojici komunalnih redara, koji će zbog svog ponašanja biti kažnjeni.

– Opština Centar se izvinjava zbog grubog i nehumanog ponašanja dvojice komunalnih redara zaposlenih u Sektoru za inspekcijske poslove u opštini. Njihovo ponašanje je s pravom uznemirilo i revoltiralo javnost. Opština Centar će preduzeti sve neophodne mere na utvrđivanju krivice i sankcionisaće dvojicu zaposlenih. Naglašavamo da nećemo dozvoliti ovakvo ponašanje prema građanima jer izabrana lica i opštinska administracija radi i radiće u interesu svih žitelja Centra – saopštili su iz ove skopske opštine.

(TElegraf/D. J.)

1 komentar

  1. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely do you encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you may have hit the nail within the head. Your notion is outstanding; the issue is something which too little consumers are speaking intelligently about. My business is delighted we found this within my hunt for something regarding this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com