Dačić: Predložiću Vučiću Dan srpske zastave, tako bi taj dan slavili Srbi u Crnoj Gori, Hrvatskoj… - Volim Podgoricu

Dačić: Predložiću Vučiću Dan srpske zastave, tako bi taj dan slavili Srbi u Crnoj Gori, Hrvatskoj…

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da će predložiti predsjedniku Srbije da se uvede Dan srpske zastave.

Tako bi taj dan Srbi u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Republici Srpskoj slavili kao što Albanci slave dan zastave, državni albanski praznik, na Kosovu, u Bujanovcu i Preševu.

“Pa ćemo da vidimo da li će neko reći da je to sasvim legitimno”, rekao je Dačić i podsjetio da niko iz međunarodne zajednice nije reagovao na to što se i na Kosovu obilježava državni praznik Albanije, Dan albanske zastave.

dacic

FOTO: Tanjug

“Zamislite, nisam čuo da se neko oglasio da to osudi”, istakao je on nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Libana Žibranom Basilom.

Dačić je podsjetio da je Republika Srpska morala da skloni svoju zastavu i preuredi odluku kako ta zastava ne bi ličila na srpsku.

Reporteri Standarda ranije danas obišli su opštinu Tuzi da bi utvrdili da li je Dan zastave prilika da se glorifikuje velika Albanija i slavi albanski nacionalizam kako se to već godinama u javnosti spekulisalo.

Na naše iznenađenje, umjesto mnoštva albanskih zastava, naišli smo na nekoliko zastava sa crnim orlom koje su bile istaknute na privatnim kućama. Osim toga ništa nije ukazivalo da se danas slavi Dan albanske zastave.

(Standard)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com