Home / NOVOSTI / Hronika / Mladić nakon tuče u diskoteci PUCAO u policajce

Mladić nakon tuče u diskoteci PUCAO u policajce

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su lišili slobode M.R. (24) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu dva policijska službenika S.Lj. i A.V. koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu bila na dužnosti, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim podgoricu.

 

Policijski službenici S.Lj. i A.V. su, 08.12.2018. godine oko 03,30 časova, došli ispred objekta brze hrane gdje je osumnjičeni M.R. prvo ostvario fizički kontakt sa S.Lj, na način što ga je dodirnuo gornjim dijelom tijela a potom uputio prijetnje i uvrede policijskim službenicima, nakon čega je izvadio pištolj, koji mu se nalazio za pojasom, i uperio ga u S.Lj. i A.V. ponavljajući prijetnje i uperujući pištolj naizmjenično u oba službenika policije. M.R. je, kako se sumnja, ispalio hitac u njihovom pravcu koji su policijski službenici izbjegli a brzom i efikasnom reakcijom ovih službnika osumnjičeni je razoružan i lišen slobode. Događaj su odmah prijavili Dežurnoj službi CB Herceg Novi.

 

U ovom dogažaju nije bilo povrijeđenih lica.

 

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je ovom događaju prethodio događaj u blizini jednog noćnog kluba u Igalu, kad su M.R. i S.V. fizički napadnuti od strane D.P, A.P. i K.B. Tom prilikom M.R. i S.V. su zadobili povrede koje su konstatovane u HMP u Herceg Novom. Nakon ovog događaja M.R. je, kako se sumnja, otišao do kuće i uzeo pištolj marke „Crvena Zastava“ cal. 7,62mm, u ilegalnom posjedu, i u namjeri da se obračuna sa licima koja su ga fizički napala otišao je do objekta brze hrane gdje je nije zateko navedena lica već je počinio krivično djelo na štetu policijskih službenika.

 

Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojom prilikom je izuzet pištolj sa okvirom u kojem su bila četiri metka i jedan metak u cijevi, a takođe su pronađeni i izuzeti čaura i dio ispaljenog projektila. Pronađeni i izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

 

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se M.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, a o događaju koji je prethodio ovom, odnosno koji se dogodio u blizini noćnog kluba, tužilac će se izjasniti nakon prikupljanja potrebnih obavještenja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com