Home / NOVOSTI / Društvo / ČESTITKE: U Danilovgradu stvoreni zavidni uslovi života

ČESTITKE: U Danilovgradu stvoreni zavidni uslovi života

Danas, kada smo obnovili svoju nezavisnost, postali članica NATO Alijanse i dinamično i uspješno koračamo ka članstvu u EU, sa sigurnošću možemo reći da su u Danilovgradu stvoreni zavidni uslovi života i pogodan ambijent za dalji razvoj preduzetništva, navodi se u čestitki predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom Dana opštine Danilovgrad..

Đukanović je uputio čestitku povodom 9. decembra – Dana opštine Danilovgrad, predsjednici Zorici Kovačević, predsjedniku Skupštine Zoranu Boškoviću, odbornicima, svim građanima Danilovgrada i učesnicima svečane sjednice, uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Slobodarska tradicija i njegovanje antifašističke ideje, oduvijek su bili osnovna odlika Danilovgrada i njegovih žitelja, koji su nesebično doprinosili svim uspjesima Crne Gore. Danas, kada smo obnovili svoju nezavisnost, postali članica NATO Alijanse i dinamično i uspješno koračamo ka članstvu u EU, sa sigurnošću možemo reći da su u Danilovgradu stvoreni zavidni uslovi života i pogodan ambijent za dalji razvoj preduzetnišva”, kazao je Đukanović.

Kako je dodao, Danilovgrad pokazuje iz godine u godinu, da za održivo i uspješno funkcionisanje nije presudna veličina grada, već pravilno upravljanje resursima i kvalitetna saradnja lokalne samouprave i Vlade Crne Gore.

“Politika usmjerena na podsticaj rada malih i srednjih preduzeća, realizacija ključnih projekata, revitalizacija postojeće i gradnja nove infrastrukture, uz stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, najmarkantnije su odrednice razvoja današnjeg Danilovgrada. Želim vam da sa jednakim entuzijazmom i promišljenošću nastavite dalji svestrani razvoj vaše opštine”, poručio je Đukanović.

Marković: Vladine politike za razvoj Danilovgrada

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime građanima Danilovgrada, odbornicima u Skupštini opštine i lokalnom rukovodstvu Dan opštine – 9. decembar.

“Opština Danilovgrad i ovogodišnji praznik obilježava u znaku realizacije značajnih projekta za kvalitetniji život svojih građana. Nedavno su završeni milionski vrijedni radovi na rekonstrukciji mosta ‘Radovan Pavićević’ u samom gradskom centru, počinje rekonstrukcija magistralnog puta od Podgorice do Danilovgrada u dionici Rogami – Spuž, radi se na podizanju kvaliteta lokalnih puteva, ukupne komunalne i društvene infrastrukture, ali i unapređuju uslovi života u mnogim drugim segmentima” navodi se u čestitki predsjednika Vlade upućenoj predsjednici Opštine Danilovgrad Zorici Kovačević i predsjedniku Skupštine opštine Zoranu Boškoviću.

Premijer u čestitki dodaje da će se izgradnjom modernog bulevara prema Podgorici, vrijednog više od 25 miliona eura, otvoriti nova razvojna perspektiva opštine Danilovgrad.

Premijer u čestitki podsjeća da razvoju Danilovgrada svakako poseban pečat daju i uspješne politike Vlade usmjerene ka lokalnim zajednicama.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *