Home / NASLOVNA / Marković se zahvalio Kurcu na podršci

Marković se zahvalio Kurcu na podršci

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je Austiji i federalnom kancelaru Sebastijanu Kurcu na uspješnom predsjedavanju Savjetom Evropske unije u prethodnih šest mjeseci i zahvalio na podršci da zemlje članice daju saglasnost da Crna Gora otvori poglavlje 27.
„Uvjeravam Vas da će Crna Gora odgovorno i sa punom sviješću o kompleksnosti i važnosti pregovora pristupiti ispunjavanju ovih i svih ostalih obaveza. Put Crne Gore ka EU bilježi kontinuirani pozitivan trend, a novo otvoreno poglavlje je motivacija za dalje temeljne reforme i proces pridruživanja koji svakog dana donosi sve vidljiviji kvalitet za naše društvo i građane“, naveo je predsjednik Marković u pismu zahvalnosti kancelaru Kurcu, poslatom u susret završetku austrijskog predsjedavanja Savjetom EU.
Konstatujući da je Austrija, kao i uvijek, pokazala da je na visini zadatka, premijer je naveo da Crna Gora posebno cijeni pozitivne i ohrabrujuće poruke kancelara Kurca upućene našem regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.
„Kao zemlja koja poznaje, razumije i podržava region Zapadnog Balkana, i specifičnosti svake zemlje pojedinačno, Austrija je dodatno učvrstila put svih nas ka tom cilju i trajnoj stabilizaciji ovog područja“, navodi premijer Duško Marković u pismu upućenom austrijskom saveznom kancelaru Sebastijanu Kurcu.
Premjer Marković na kraju pisma zaključuje da evropska budućnost regiona nema alternativu, i poručuje austrijskom kancelaru da na Crnu Goru može uvijek računati kao partnera ka ovim vrijednim ciljevima.
loading...

One comment

  1. je li ga primio?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com