BRKOVIĆ: Ja sam uvijek pomagao Crnu Goru, a Crna Gora mene NIJE NIJEDAN CENT - Volim Podgoricu

BRKOVIĆ: Ja sam uvijek pomagao Crnu Goru, a Crna Gora mene NIJE NIJEDAN CENT

Dragan Brković ocijenio je da je njegova kompanija uvijek pomagala Crnu Goru, a da država njoj nikad nije, kako je rekao, pomogla ni jedan cent

Na zajedničkoj sjednici skupštinskih Odbora za ekonomiju i budžet i Odbora za turizam i turizam održano je konsultativno saslušanje o primjeni Ugovora o koncesiji zaključenog između Vlade Crne Gore i D.O.O “Vektre Jakić“.

Konsultativno saslušanje o primjeni Ugovora o koncesiji Konsultativno saslušanje o primjeni Ugovora o koncesiji

Sjednici su prisustvovali predstavnici: Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprave za šume, Poreske uprave Crne Gore, Državne revizorske institucije (DRI) i D.O.O. “Vektra Jakić”.

Predsjednik Vektre Dragan Brković ocijenio je da je ta kompanija uvijek pomagala Crnu Goru, a da država njoj nikad nije, kako je rekao, pomogla ni jedan cent.

“Ja sam uvijek bio za državu i nemam drugu domovinu”, poručio je Brković na sjednici Odbora.

Predstavnik kompanije Milić Popović tvrdi da je koncesioni ugovor veoma nepovoljan i da zbog njega prijeti zatvaranje pljevaljske fabrike.

Poslanik SDP-a Raško Konjević navodi kako Vlada ima dvostruke standarde kada je u pitanju državna pomoć, kad je riječ o Montenegro Erlajnsu i kompaniji Vektra.

On je ponovio kako je država nacionalnu avio kompaniju pomogla milionima eura.

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom rasprave ukazano je na način obračuna koncesije, zaduženja drvnom masom i različitih aspekata Ugovora o koncesiji.

“Učesnici sjednice saglasni su da je rasprava na najtransparentniji način omogućila skretanje pažnje na dinamiku rješavanja problema u oblasti šumarstva i drvoprerade, bolje razumijevanje razlike između doznačene i posječene količine bruto drvne mase kao i potrebe iznalaženja rješenja koja će omogućiti veći zamajac razvoja i zapošljavanja, posebno u sjevernom dijelu Crne Gore”, saopšteno je iz Skupštine.

Zaključeno je da svaki Odbor pojedinačno na osnovu organizovane rasprave, formuliše zaključke koji bi pomogli bržem traženju rješenja za brži ekonomski razvoj.

 

 

rtcg.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com