PET PORODICA ZAVIJENO U CRNO: Preživjeli putnici stravične nesreće kod Niša otkrivaju šta se odigralo nekoliko sekundi prije TRAGEDIJE…Vikali smo vozaču da ide voz, ali… - Volim Podgoricu

PET PORODICA ZAVIJENO U CRNO: Preživjeli putnici stravične nesreće kod Niša otkrivaju šta se odigralo nekoliko sekundi prije TRAGEDIJE…Vikali smo vozaču da ide voz, ali…

Urgentni centar u Nišu danas je mjesto najvećeg straha, najvećih nada i strepnji, ali i najveće tuge u Srbiji posle nezapamćene nesreće koja je Donje Međurovo nadomak Niša zavila u crno.

Jauci i kuknjava majki i očeva lome se bolničkim hodnicima… I ljekare obuzima jeza a današnji dan mnogima će biti vjerovatno najteži u životu – dan kad su roditeljima morali da saopšte da im djece više nema.

– Šta je moj sin kome kriv… Šta je on kome skrivio da mu se ovo desi… Ima samo 15 godina i to zbog tuđe greške – na sav glas kuka otac poginulog djeteta (15) slomljen od bola… Odbijajući lijek za smirenje jer nema lijeka za bol kad ti djeteta više nema.

Na operacionom stolu izdahnula je i žena povrijeđena u nesreći (42), a kukao je i njen muž na sav glas pitajući sve unaokolo kako sad da kaže sinu da mi majke više nema…

– Sine, mama je umrla… Nisam smio da ti kažem… – kazao je otac sinu danas u niškom Urgentnom, stežući ga u zagrljaj i šapćući samom sebi: Tebe mi je sine ostavila…

Rano jutros tri osobe nastradale su u saobraćajnoj nesreći kod Niša, na prelazu Donje Međurovo, u sudaru voza i autobusa, dok je još dvoje preminulo u niškom Kliničkom centru.

U ovoj nesreći više od 26 mahom mještana sela Čokot i Done Međurovo je povrijeđeno i smješteni su na odjeljenju Kliničkog centra u Nišu.

FOTO: M.S.

Saobraćajna nesreća se dogodila oko 7.35 časova kada je takozvani đački autobus sa oko 35 đaka saobraćao prema Prokuplju ka Nišu, a voz je išao iz Niša prema Prokuplju.

Lakše povrijeđeni iz ove tragedije kažu da su putnici mahom djeca od 15 ili 16 godina vikali vozaču “stani voz, stani voz”, ali on je očigledno htio preko pružnog prelaza da pređe prije voza. Kako saznajemo, mašinovođa je uslijed šoka prebačen odmah na psihijatriju, a kod vozača autobusa se ispituje da li je bio pod dejstvom alkohola ili umoran.

Šesnaestogodišnjaci N.D. i J. P. koji su preživjeli saobraćajnu nesreću kažu da je vozač u trenutku nesreće razgovarao mobilnim telefonom i da su mu svi vikali „voz, voz“.

FOTO: M.S.

“Na tom pružnom prelazu i kod Čapljinca obično trubi i uspori i sada je tako bilo. Mi smo bili među zadnjim sjedištima i samo nas je u trenutku udara odbacilo na drugu srtranu. Vikali smo da ide voz, da se vidi da će doći do tačke sudara. Užasne scene su bile posle sudara. Krv na sve strane”, kažu ovo dvoje učenika.

Potresne scene iz Urgentnog centra

Najveća tuga bila je u Urgentnom centru gdje se su se okupili prijatelji i rođaci   nastradalih učenika. Aleksa D. je poginuo na licu mjesta, dok su Marijana K. i Nataša J. izdahnule na operacionom stolu.

Majka i otac nastradalog Alekse su u Kliničkom centru u Nišu bili van sebe od bola, a tamo se pojavila i njegov razredni starješina, Biljana Milićević koja je u suzama jedva dolazila do daha.

FOTO: M.S.

Nemanja D. komšija Dimitrijevića, koji su u ovoj tragediji izgubili sina, kaže da je dečko bio „kao dukat“, da mrava nije zgazio.

“Velika tragedija, ogromna. Mi smo kućni prijatelji i strašno mi je teško. Znam ga od malena. Išao je u Građevinsku školu „Neimar“, kaže njegov komšija.

lnače, veliki broj rodbine i prijatelja došao je u KC Niš i raspituje se za stanje svojih najbližih. Tu je bilo i desetak učenika srednje škole “Nikola Tesla” koji su došli da se raspitaju o svom drugu Marku Lazareviću.

“Marko ima povredu kičme i živ je. Samo to mogu da kažem za sada”, rekao je doktor Miodrag Lazić, načelnik Urgentnog centra, koji je dodao da ima još povrijeđenih iz ove tragedije koji su životno ugroženi.

 

 

(Kurir.rs/M.S.)

2 komentara

  1. I enjoyed reading your nice website. I see you offer priceless info. stumbled into this site by chance but I’m sure glad I clicked on that link. You definitely answered all the questions I’ve been dying to answer for some time now. Will definitely come back for more of this.

  2. The the next occasion I just read a blog, Hopefully who’s doesnt disappoint me just as much as this place. I mean, I know it was my method to read, but I just thought youd have something interesting to express. All I hear is actually a lot of whining about something you could fix in the event you werent too busy trying to find attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com