PODGORICA: Tim Korina Animals obišao 50 domaćinstava na Koniku i Vrelima Ribničkim - Volim Podgoricu

PODGORICA: Tim Korina Animals obišao 50 domaćinstava na Koniku i Vrelima Ribničkim

 

Tim Korina Animals je u nedelju 23. decembra imao prvu terensku posjetu naseljima Konik i Vrela Ribnička u Podgorici, gdje su članovi tima obišli 50 domaćinstava i podijelili im brošure o odgovornom vlasništvu, ali i dali kontakt na koji mogu anonimno prijaviti zlostavljanje, mučenje i neadekvatno držanje životinja u svom naselju, uključujući trovanje i borbe pasa.

Željeli smo da ostvarimo veću prisutnost na ovim lokacijama i djelimično smo u tome i uspjeli. Zaključak je da je potrebna veća edukacija o držanju životinja koje je u skladu sa njihovom dobrobiti, ali i senzibilizacija o životinjama. To uključuje držanje pasa na suviše kratkom lancu i nepružanje neophodne i redovne veterinarske njege. Na nekim lokacijama smo prisustvovali sukobu među komšijama upravo zbog držanja životinja. Rješenje je osim saradnje i tolerancije upravo spomenuto. Sledeći problem su krađe, uključujući i krađe pasa. Zbog toga se neki ljudi odlučuju na držanje velikih pasmina, ali je veći broj malih ili srednjeg rasta.

Cilj ove aktivnosti je što veće širenje prisutnosti i kontakt sa stanovništvom, koji je krucijalan u rasvjetljavanju slučajeva zlostavljanja životinja i borbi pasa, na kojima intenzivno radimo.

Takođe, prije posjete ovim naseljima je posjećeno i sklonište za napuštene pse u Podgorici, što je bila poslednja u nizu od osam posjeta svim opštinskim skloništima u Crnoj Gori koje je tim Korina Animals sproveo u poslednja tri mjeseca.

Ova aktivnost je realizovana uz finansijsku podršku organizacije Network for Animals i logističku podršku Uprave za veterinu u vidu brošura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com