Peković diže solitere i renovira hotel - Volim Podgoricu

Peković diže solitere i renovira hotel

Kompanija „Spencer&Hill“, nekadašnje NBA zvijezde Nikole Pekovića predala je zahtjev budvanskog glavnoj arhitektici Ani Samardžić za dobijanje saglasnosti na idejna rješenje gradnje novih kapaciteta u okviru hotelskog kompleksa „Mediteran“, kao i rekonstrukciju postojećeg hotela.

Na njenu adresu, kako je „Vijestima“ potvrđeno, pristigla su dva zahtjeva, od kojih se jedan odnosi na rekonstrukciju „Mediterana“, a drugi za izgradnju na parcelama, gdje se trenutno nalazi vodeni grad, garaža, ali i na susjednim parcelama, koje su u vlasništvu staromještanskih porodica.

Zastupnik Pekovićeve kompanije, koji je podnio zahtjeve, saopštio je „Vijestima“ da će nakon što dobiju saglanost javno saopštiti kakvi su im planovi, odnosno šta je idejnim projektom predviđeno da se gradi na parcelama oko hotela.

Nikola Peković

Da se Peković ozbiljno sprema da ulaže u hotelski kompleks bilo je jasno još prije nekoliko mjeseci, kada je firmi „Spencer&Hill“ budvanski sekretarijat za urbanizam izdao Urbanističko tehničke uslove, kojima je na mjestu velikog akva parka i parkinga koji se nalaze pored „Mediterana“, moguće graditi tri desetospratna solitera sa ukupno 40 hiljada kvadrata bruto građševinske površine. Takođe, Pekovićeva firma ima pravo, kako je to predvidio Detaljni urbanistički plan „Bečići“, čiju zakonitost osporava Opština, da rekonstruiše „Mediteran“ – dozvoljeno je da hotel ima prizemlje i sedam spratova, odnosno 33,5 hiljada kvadrata bruto građevinske površine.

Košarkaš je prije godinu i po trgovao bečićki hotel za osam i po miliona eura, a njegova firma se krajem 2017. uknjižila kao vlasnik hotela, a prethodno se kod banke kreditno zadužila šest miliona.

Peković je, kako su „Vijesti“ ranije objavile, krajem jula 2017. potpisao kupoprodajni ugovor sa stečajnom upravom firme „Maestraltours“ Blaža Dedića, biznismena koga su sprski mediji povezivali sa navodnim narko bosom Darkom Šarićem.

„Mediteran“ je prvi put na licitaciji bio ponuđen po cijeni od 68 miliona eura i tokom četiri godine, stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala oglase za prodaju, ali nije bilo zainteresovanih kupaca, da bi na kraju ponuda Pekovića od 8,5 miliona eura vila prihvaćena.

Peković se prije dvije i po godine vjenčao u tom hotelu, a vjenčani kum mu je bio dugogodišnji prijatelj Duško Šarić, brat Darka Šarića.

Peković je osim hotela, i vlasnik dvije najpopularnije diskoteke u Crnoj Gori, budvanskog „Top Hilla“ i kotorskog „Maximusa“, koje je takođe, po sopstvenom priznanju, kupio nakon što je u firmama koje su njima upravljale bio uveden stečaj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com