Home / NOVOSTI / Društvo / KRENULI KOLIMA KA CRNOJ GORI PA OSTALI ZAVIJANI: Navigacija ih ODVELA U MEĆAVU (FOTO)

KRENULI KOLIMA KA CRNOJ GORI PA OSTALI ZAVIJANI: Navigacija ih ODVELA U MEĆAVU (FOTO)

Spasioci srpske Gorske službe spašavanja sinoć su evakuisali bračni par iz Rusije koji se našao zaglavljen u sniježnim smetovima, na planini Goliji, kod zaseoka Gornji Balići.

Spasioce je oko dva sata ruski konzulat obavijestio da se bračni par uputio za Crnu Goru, preko planine Golije ali su uslijed nailaska na alternativni put zbog praćenja GPS-a naišli na veliku količinu smetova.

“Bračni par je turistički krenuo na put u iznajmljenom autu, a umjesto da idu putem preko Kraljeva krenuli su preko Golije jer ih je navigacija tuda navela i onda su se tamo zaglavili zbog velike količine snijega”, kazao je za Tanjug Nemanja Milić, spasilac Gorske službe spašavanja.

GSS Srbije

Kada su uvidjeli da ne mogu dalje, pozvali su ruski konzulat koji je kontaktirao policiju u Ivanjici, a koja je dalje kontaktirala Gorsku službu, objašnjava Milić.

Spasioci iz Ivanjice su odmah mobilisani i krenuli u akciju spašavanja na osnovu koordinata koje su im državljani Rusije poslali.

“U saradnji sa PU Ivanjica, spasioci su stupili u kontakt sa bračnim parom i dobili informacije da imaju dovoljno goriva da ostanu u zagrijanom vozilu dok se spasioci ne probiju do njih”, navodi Milić.

Nakon akcije spasavanja, bračni par iz Rusije je smješten u hotel u Ivanjici.

“Korišćenjem smjernica i primljenih koordinata, spasioci su pronašli zaglavljeni bračni par i uspješno ih izbavili iz sniježnog nanosa nakon čega su ih evakuisali do Ivanjice”.

U toku današnjeg dana ruski državljani su nastavili put ka Crnoj Gori.

Temperatura je u noći spašavanja ruskih državljana bila 10 stepeni ispod nule, a sneg na prevojima i do metar visine

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com