Home / NOVOSTI / Mladić (24) prodao SVOJ ZDRAVI BUBREG kako bi kupio IPHONE 4

Mladić (24) prodao SVOJ ZDRAVI BUBREG kako bi kupio IPHONE 4

XIAO WANG imao je samo 17 godina kad je odlučio prodati bubreg kako bi mogao kupiti iPhone 4jer ga sebi nije mogao priuštiti.

Nakon operacije, Wangu su rekli da će voditi normalan život sa samo jednim bubregom, no osam godina kasnije, 24-godišnjak teško je bolestan i zavisi od dijalize.

Prije osam godina, iPhone 4 bio je statusni simbol u Xiaovoj srednjoj školi u kineskom Chengzhou, ali on dolazi iz siromašne porodice koja mu nije mogla priuštiti telefon, pa je odlučio prodati jednog od svojih zdravih organa.

Uz pomoć posrednika, Wang je stupio u kontakt s ljudima koji se sprecijalizovani za prodaju organa na crnom tržištu i dogovorili su cijenu od 22 hiljade yuana, što mu je bilo više nego dovoljno za željeni telefon.

Nažalost, ta nepromišljena odluka potpuno mu je uništila život.

Xiao sa 17 godina mislio je da će mu jedan bubreg biti dovoljan za preživjeti, a doktor kojeg je upoznao prije operacije potvrdio mu je da će moći voditi normalan život. Procedura je izvedena u ilegalnoj bolnici u Chenzou, i iako su je tad smatrali uspješnom, ubrzo nakon toga pojavile su se zdravstvene komplikacije.

“Nažalost, radna okolina nije bila ispravno dezinfikovana, što je dovelo do infekcije na rani”,Oriental Daily nedavno je izvijestio.

“Što je još gore, Wangova porodica nije znala za njegovu operaciju i saznali su tek kad nije više mogao skrivati zdravstvene probleme”.

Kako se nije usudio reći roditeljima šta je uradio (i zbog čega), infekcija se proširila i na njegov zdrav bubreg, a do trenutka kad ga je porodica odvela u pravu bolnicu na liječenje, šteta je već bila toliko ozbiljna da je sad jedini način da ostane živ trajna dijaliza.

Xiao Wang većinu života otad proveo je u bolnici, zavisan od uređaja koji ga održava u život, a i istovremeno znatno skraćuje njegov životni vijek, piše Oddity Central.

Nakon što su čuli Wangovu priču, njegovi roditelji pronašli su pomoćnika i doktora koji su izvršili operaciju te ih tužili. Dobili su kompenzaciju od 2,2 miliona yuana, od čega su većinu već potrošili na skupe tretmane i lijekove za svog 24-godišnjeg sina.

VIDEO:

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com