Home / NOVOSTI / Društvo / Kalinić neće da priča o ubistvu u Budvi

Kalinić neće da priča o ubistvu u Budvi

Nekadašnji član kriminalnog zemunskog klana Sretko Kalinić odbio je da sa crnogorskim istražiteljima razgovara o ubistvu Gorana Pejovića u Budvi.

To se navodi u odgovorima koji su “Vijestima” dostavljeni iz Višeg državnog tužilaštva.

“Po zamolnici upućenoj nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije, u dva navrata je obavljeno saslušanje S.K. na okolnosti izvršenja krivičnog djela, u prisustvu tužioca ovog tužilaštva i isti se oba puta koristio svojim zakonskim pravom da ne iznosi odbranu”, piše u odgovoru iz Tužilaštva.

Kalinić je, prema sumnjama istražitelja, Pejovića ubio u Budvi – 11. avgusta 2008. godine, ali slučajno. Metak je, navodno, bio namijenjen Budvaninu Ivanu Deliću.

Nadležni, međutim, još nijesu utvrdili zbog čega i po čijem nalogu je trebalo da bude ubijen.

Iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici objašnjavaju da optužnica protiv Kalinića još nije podignuta.

“I dalje se prikupljaju dokazi relevantni za donošenje odluke u ovoj krivično-pravnoj stvari”, piše u odgovorima dostavljenim “Vijestima”.

Kao ubicu Pejovića, istražitelji su Kalinića zvanično označili još u januaru 2016. godine. Tada je na konferenciji za medije saopšteno da je budvanska policija preduzela brojne radnje, na osnovu kojih je tužiocu podnijet poseban izvještaj, kao dopuna krivične prijave po nepoznatom počiniocu, protiv Kalinića – zbog osnova sumnje da je 11. avgusta 2008. godine u Budvi upotrebom vatrenog oružja ubio Pejovića.

“Ubrzo su dobijeni određeni operativni podaci koji su ukazivali da je upravo Kalinić izvršilac ovog krivičnog djela, te da je tom prilikom objekat napada bila druga osoba koja je sjedjela za susjednim stolom, ali da je izvršilac, zbog sličnosti sa garderobom pokojnog Pejovića, te pozicije sjedjenja i pogrešnog navođenja logistike, zamijenio metu. Međutim, za procesuiranje istog neophodno je bilo prikupiti i obezbijediti odgovarajući nivo dokaza”, saopšteno je tada iz policije.

Nikšićanin je ubijen u bašti budvanskog lokala “Palma”. Delić je sjedio sa susjednim stolom.

Prije nego je ispalio smrtonosne hice, ubica je kazao: “Ovo ti je pozdrav iz Beograda”. Očevici su ispričali da je to bio bradati muškarac, srednjih godina, obučen u kariranu košulju, duge crne kose, sa slamenim šeširom na glavi.

Kalinić je prije sedam godina hvatskim istražiteljima priznao da je trebalo da likvidira Delića, ali da je greškom ubio muškarca koji je tog dana bio slično obučen kao i njegova meta.

Tada je navodno kazao i po čijem nalogu je trebao da ubije Delića. Kasnije je povukao svoje priznanje. Kalinić izdržava zatvorsku kaznu u Zabeli zbog više krivičnih djela, između ostalog i učešća i u ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića.

Njegove bivše “kolege” u srpskom medijima tvrde da je bio glavni egzekutor zemunskog klana, da je bio brutalan prema žrtvama i da su ga zbog toga svi zvali Zver.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com