PODGORICA: Nastavnici Elektro škole izglasali da postavljanje kamera nije mobing - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nastavnici Elektro škole izglasali da postavljanje kamera nije mobing

Zaposleni u podgoričkoj Elektrotehničkoj školi “Vaso Aligrudić”, uputili su juče otvoreno pismo ministru prosvjete Damiru Šehoviću, povodom toga što su, kako navode, ovih dana u žiži interesovanja u medijima i na društvenim mrežama povodom presude Osnovnog suda u slučaju “Uklanjanje kamera”.

Podsjećamo, prvostepenom presudom Osnovnog suda, utvrđeno je da je direktor Elektrotehničke škole Veselin Pićurić, godinama nezakonito snimao profesore, i to u kabinetima gdje se izvodi nastava, ali i u toaletu škole. Jedanaest bivših i sadašnjih profesora te škole tvrdili su da su više od sedam godina bili izloženi nezakonitom snimanju i to čak i dok su obavljali fiziološke potrebe. Presudom je naloženo školi da svakom profesoru isplati po hiljadu eura na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede prava ličnosti prava na privatnost i prava na psihički, odnosno duševni integritet.

Međutim, i pored navedenog zaposleni, kako je potpisano pismo ministru, poručuju da postavljanje kamera nije mobing, te da je za to glasala većina nastavnika.

“Zbog čega je na sjednici Nastavničkog vijeća od 13.04.2011. godine traženo od nastavnika da se javno izjasne po pitanju postavljanja kamera u školi. Od 83 člana Nastavničkog vijeća, glasalo je 65 članova. Od njih je bilo 61 za, jedan protiv i tri uzdržano. Napominjemo da to nije bilo prisiljavanje, mobing ili nešto drugo već samo zdrav razum 61 nastavnika koji su imali želju i viziju da rade i stvaraju u školi”, navodi se u pismu.

Kako se ističe, kao i uvijek ima onih koji su protiv i koji su tom činu “Postavljanje kamera” dali neku drugu dimenziju, odnosno neku drugu notu.

“Ali ako je Vaš i naš zadatak uspjeh započete velike reforme srednjeg stručnog obrazovanja u Crnoj Gori, onda Vas molimo da uvažite i glas onih koji su u svakom trenutku spremni da daju svoj doprinos tome, kao što su to radili i do sada”, stoji u pismu.

Dnevne novine

1 komentar

  1. I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite certain I’ll learn plenty of new stuff right here! Best of luck for the next!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com